CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 1106 din 10 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

 O NOUĂ APARIŢIE LITERARĂ PURTÂND SEMNĂTURA GHEORGHE A. STROIA, LA EDITURA SINGUR DIN TÂRGOVIŞTE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În luna decembrie a anului 2013, a apărut la editura SINGUR, din Târgovişte, purtând amprenta editorului, scriitorului, poetului şi promotorului cultural ŞTEFAN DORU DĂNCUŞ, o nouă carte de versuri a scriitorului adjudean GHEORGHE A. STROIA, intitulată Sunt... visez... rămân, într-o prezentare grafică de excepţie, ilustraţiile şi coperta purtând semnătura maestrului humoreştean RADU BERCEA. 
  
Despre stihurile cărţii şi-au exprimat opiniile critice mai multe personalităţi literare ale momentului, care au conchis că lucrarea este inovatoare, exprimând perpetua nevoie de reinventare a autorului. Iată câteva dintre aceste opinii: 
  
ELENA BUICĂ (Toronto, Canada): Ca şi celelalte volume apărute până acum, prezentul volum este o incursiune lirică în spaţiul său interior pe care o împărtăşeşte şi cititorilor. Poezia sa este încărcată de farmec, de parfum, de prospeţime. Autorul are o fină intuiţie estetică înnăscută, nu mimată, o intuiţie care îi vine de undeva din înalt. Poeziile sale sunt originale, iar stilul sau este inconfundabil, cucereşte de la început prin bogăţia de metafore, un adevărat festin de o mare densitate lirică. 
  
IOAN VASIU (Orăştie, Hunedoara): Volumul înmănunchează de asemenea versuri care trădează sensibilitatea poetului. Este un joc poetic, reuşit, o adevărată invenţie în domeniul versificaţiei, una originală, pentru care autorul merită sincere felicitări. 
  
ION CATRINA (Caracal, Olt): Poetul se îndreaptă spre sacru şi nemurire. După ce a primit viaţa, poetul îi defineşte marcajele limită de la: „Lumina soarelui”, la „Amurgul”. Între ele stă „Bucuria rodirii”. Tot acest ciclu reprezintă hora vieţii pe pământ. Densitatea imaginilor şi avalanşa sentimentelor generate de această cromatică sugestivă, produce o invitaţie la o meditaţie tăcută şi profundă. Ea naşte sentimente de linişte, împlinire, gingăşie şi respect. Este un pios omagiu adus tuturor mamelor de pe pământ. 
  
MIHAI BATOG BUJENIŢĂ (Iaşi): Poeme de o tulburătoare sonoritate şi sensibilitate, versuri izvorâte din prea plinul inimii, cuvinte pe care, citindu-le, îţi aduci aminte, cu tristeţe, de raiul pierdut pentru totdeauna. Desigur în aceeaşi vrajă a muzicii interioare, măiestrit compusă printr-o tehnică poetică fără cusur, putem găsi şi splendide metafore menite parcă să te pună pe gânduri: Rămân doar sângele scurs din rănile liniştii. Merită să citeşti această carte emoţionantă iar dacă, pe timpul lecturii, îţi scapă uneori câte o lacrimă, nu te ruşina! Este semnul că pe undeva mai ai încă suflet ...  
  
prof. gr. I BIANCA ROŞU 
  
Şcoala Principele Radu - Municipiul Adjud 
  
Referinţă Bibliografică:
O NOUĂ APARIŢIE LITERARĂ PURTÂND SEMNĂTURA GHEORGHE A. STROIA, LA EDITURA SINGUR DIN TÂRGOVIŞTE / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1106, Anul IV, 10 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!