AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Povestiri >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 665 din 26 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

 MOUSE INSURGENSE sf
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

MOUSE INSURGENSE sf  

 

După dispariţia a cât mai mulţi confraţi de ai lor, s-a dat alarma printre şoricei. Şoarecii de câmp se păzeau de duşmanii lor obişnuiţi ulii şi alţi vânători ocazionali. Se păzeau de otrăvuri dar nu se aşteptau ca oamenii să-i vâneze pentru alte scopuri necunoscute de ei până atunci. Şoarecii de casă se păzeau de pisici în mod special ca fiind duşmanii declaraţi dintotdeauna. Acum pisicile erau obligate să mănânce trupuri neînsufleţite de şoricei, ceea ce nu le prea convenea. Normal, una e să prinzi individul şi să te joci cu el, şi alta este să primeşti ceva ce nu mişcă. După apariţia primelor victime printre şoricei s-a dat alarma. Prin cele mai rapide mijloace specifice neamului şoricesc s-a întrunit o mare conferinţă la care au luat parte acest neam răspândit peste tot în Univers. S-a hotărât atacarea hainelor umane, adică tot ce era obiect de îmbrăcăminte. La birouri se ataca hârtia albă care era roasă pe la colţuri şi capetele mici. Dacă dintr-un birou dispărea un şoricel imediat se trecea la atacul topurilor de hârtie albă. Vestiarele erau atacate primordial. Taioarele şi vestoanele erau roase la mâneci şi găurite chiar la cel mai vizibil loc pieptul. Vă daţi seama ce catastrofă era pentru o persoană feminină să-şi găsească haina cu o frumuseţe de gaură în asemenea loc? Ceea ce nu reuşeau iubitorii de animale, au început să realizeze însuşi victimele, adică neamul şoricesc. S-a dat alarma şi printre oameni, şi pentru că nu cunoşteau încă destul despre acţiunea lor mouse lever, au început să-şi pună probleme! Presa nu înceta să prezinte cazurile de revoltă a şoriceilor, astfel că cea mai mica rozătura de şoarece era prezentată în toată media cu lux de amănunte. Cazurile deveniseră tot mai dese. Utilizarea otrăvurilor specifice nu mai dădeau rezultate.  

Astfel că presa de peste tot a numit fenomenul ca fiind mouse insurgense!  

Referinţă Bibliografică:
MOUSE INSURGENSE sf / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 665, Anul II, 26 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!