CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Portret >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 645 din 06 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

  MIRCEA CAVADIA SCRIITOR DIN ROMÂNIA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

MIRCEA CAVADIA SCRIITOR DIN ROMÂNIA  

 

Despre Mircea CAVADIA auzisem încă înainte de decembrie 1989. Îl ştiam ca ziarist, cu toate că dumnealui era şi un bun scriitor şi dramaturg. Am avut fericitul prilej ca după 22 decembrie 1989 să-l cunosc personal în diverse ocazii. Nu reţin care să fi fost prima! Vizitam des redacţia ziarului TIMPUL din Reşiţa şi am devenit prieten cu mulţi ziarişti. Am început să scriu articole la acest ziar.  

Ziaristul Mircea CAVADIA a devenit Redactor Şef la ziarul TIMPUL din Reşiţa, dar acum vreau să spun celor care vor citi acest articol doar despre autorul a cărei aniversare o va sărbători la 6 octombrie. Din câte îl cunosc pe domnul Mircea nu prea îi plac laudele, cel mai mult îi place să scrie. Am început să-l citesc pe Mircea CAVADIA nu numai din ziar ci şi prin volumele tipărite. Primul volum citit a fost ŞARPELE GOL un volum de povestiri interesant şi atractiv dacă îl raportăm la percepţia cititorului.  

Dar redactorul şef al ziarului TIMPUL din Reşiţa, Mircea CAVADIA voia să ştie cu exactitate ce se întâmplă cu adevărat prin judeţ. Astfel că la 1 octombrie 1998 stafful ziarului TIMPUL avea să fie prezent la simpozionul VIITORUL BĂTRÂNILOR organizat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Moldova Nouă. Ce înseamnă stafful unui ziar? Adică Directorul General Petru BUZZI, Redactorul Şef Mircea CAVADIA, fotograful BĂLAN însoţiţi şi de poetul Nicolae SÂRBU. Am avut astfel marea surpriză să văd această echipă la sărbătoarea bătrânilor din Moldova Nouă. Domnul Mircea CAVADIA avea să scrie un articol despre eveniment pe o pagină de ziar.  

Pe lângă alte întâlniri directe avute cu Mircea CAVADIA una avea să fie destul de activă, adică în primăvara anului 1999, fiind la Băile Herculane aveam să locuiesc la Hotelul Roman pe acelaşi etaj cu binecunoscutul de acum ziarist şi scriitor Mircea CAVADIA. M-am întâlnit de câteva ori cu dumnealui. De abia după apariţia Dicţionarului Scriitorilor din Caraş-Severin în anul 2000, aveam să aflu mai multe informaţii despre cine este cu adevărat Mircea CAVADIA.  

Din acest dicţionar încerc să vă ofer câteva informaţii; membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1988! Cu precizarea că Mircea CAVADIA este; prozator, epigramist, dramaturg, publicist, poet, ziarist, caricaturist şi trăieşte în Reşiţa. Mai este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti şi al Asociaţiei Umoriştilor Români. Întâmplarea face ca unul dintre nepoţii mei să fie născut tot pe 6 octombrie.  

Astăzi Internetul ne dă posibilitatea să cunoaştem mult mai multe despre acest prolific autor.  

Domnule Mircea CAVADIA, ştiu că nu agreaţi prea mult urările simandicoase, dar îmi permit să vă transmit sincera mea urare; LA MULŢI ANI DIN TOATĂ INIMA.  

Ştiu că nu am scris totul despre personalitatea dumneavoastră, dar e posibil să mai scrie şi alţii mai mult.  

 

http://www.banaterra.eu/romana/node/1218  

 

http://confluente.ro/01_octombrie_ziua_internationala_a_varstei_a_treia.html  

 

Referinţă Bibliografică:
MIRCEA CAVADIA SCRIITOR DIN ROMÂNIA / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 645, Anul II, 06 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!