CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Interviuri >  


Autor: Corina Diamanta Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 281 din 08 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

„Ma bucur ca am reusit sa-mi deschid un magazin”. Interviu cu arhitect Mihaela Timofte, patroana magazinului Mi-Ni Fashion (Predeal, jud. Brasov)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Mihaela Timofte (27.01.1970, Bucuresti) este o femeie tenace, cu credinţă în Dumnezeu. De profesie arhitect – a studiat la Institutul de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucureşti - aceasta deţine din iunie 2010, magazinul Mi-Ni Fashion din oraşul Predeal, Judeţul Brasov. Cei care trec pragul acestui magazin descoperă cu încântare un loc unde bunul gust, calitatea şi diversitatea se îmbină armonios şi original. La Mi-Ni Fashion poţi cumpăra obiecte de sticlă arsă prelucrată manual, icoane pe foiţă de aur realizate prin litografiere, icoane din argint realizate prin laminare, cărţi pentru copii, costume, cămăşi şi tricouri bărbăteşti si haine şi ciorapi de damă. Mihaela Timofte, care locuieşte în prezent în Predeal, este căsătorită şi are o fiică de 10 ani. Printre pasiunile sale se numără călătoriile şi casele din lemn.  

 

 

„Arhitectura a fost o pasiune pentru mine”  

 

- Ştiu că tatăl dvs. a fost arhitect. Dvs. aţi ales de asemenea, să urmaţi arhitectura. A fost arhitectura o pasiune pentru dvs. sau doar dorinţa de a duce mai departe profesia tatălui dvs.?  

- Arhitectura a fost o pasiune pentru mine de la vârsta de 5 ani, când împreună cu tatăl meu mobilam apartamente de bloc pentru a afla gabaritele necesare si fluxurile de circulaţie.  

Oricum, am vazut la tatăl meu pasiunea cu care a facut această profesie, lucru care m-a atras către arhitectura.  

- V-aţi deschis un magazin în Predeal. Când s-a întâmplat acest lucru şi cum aţi ajuns să luaţi această decizie?  

- Magazin îmi doream de acum 20 de ani, iar în 1999, când am cumpărat terenul pe care este acum magazinul am fost fericită ştiind că pot să fac un magazin in centrul Predealului. Am deschis magazinul abia in iunie 2010.  

 

Suveniruri de calitate  

- Sunteţi singurul magazin de suveniruri din Predeal. Vă rugăm să ne spuneţi ce au special suvenirurile pe care le vindeţi?  

- Sticla arsă este specială prin faptul că este lucrată manual, icoanele sunt speciale prin faptul că sunt copii fidele ale unor icoane bizantine, iar hainele sunt de calitate mai buna decât ceea ce se găseşte în magazinele asemănătoare cu al nostru.  

- Cine sunt clienţii dvs.?  

- Clienţii nostri sunt turişti români cu vile în Predeal care au nevoie să pregatească un cadou şi grupuri de turişti veniţi în Predeal în sezon, din alte parţi ale ţării.  

- Care a fost cel mai dificil moment de când aţi deschis magazinul?  

- Cel mai dificil moment de când am deschis magazinul a fost din 7.06.2010 pana pe data de 27.06.2010, cand a trebuit să mă ocup de aranjarea magazinului şi a produselor în magazin. De asemenea, a trebuit să merg personal dupa o parte din marfă.  

- Dar cel mai frumos moment?  

- Cel mai frumos moment a fost în data de 7.06.2010, când am deschis magazinul.  

Cu toate că aveam doar câteva produse în magazin, eram fericita.  

 

„Eu cred că Dumnezeu face dreptate tuturor, mai devreme sau mai târziu”  

- Care este deviza dvs. în viaţă?  

- E bine să am un gram de bunăvoinţă faţă de orice om pe care îl întâlnesc în orice moment al vieţii mele, pentru că nu ştiu dacă acea persoană nu se află la o distanţă foarte mică de moarte, şi a doua zi aş putea să nu mai vad acea persoană şi interacţiunea mea cu ea să-i fi făcut rău.  

De aceea, mă port bine cu toată lumea, deoarece toată lumea are problemele sale şi nu aş dori să adaug o greutate în plus pe spinarea celor cu care interacţionez.  

- Ştiu că sunteţi o persoană cu credinţă în Dumnezeu. Aţi dori să ne împărtăşiţi ceva din experienţa dvs. religioasă?  

- Aş dori să spun tuturor că trebuie să încerce un lucru pe care nici eu nu-l reusesc tot timpul şi anume, acela de a nu-şi face dreptate singuri, aceasta pentru că eu cred că Dumnezeu face dreptate tuturor, mai devreme sau mai târziu.  

 

Timpul liber  

- Cum vă petreceţi timpul liber?  

- Stând în curte pe balansoar şi gândind la lucruri care ţin de pshilogia umana, uitând-mă la fetiţa mea care se joacă şi la natura care încojoară curtea mea.  

- Ştiu că aţi călătorit mult. Ce ţări aţi văzut şi care v-a plăcut cel mai mult?  

- Am fost de cinci ori în Grecia, de două ori în Paris, de două ori în Italia, o dată în China, o dată în Londra, de 2 ori în Austria, şi lista ar putea continua.  

Cel mai mult mi-a plăcut Parisul, pentru că în 1991 am stat 5 săptămâni la Paris şi l-am vizitat mergând foarte mult pe jos. De asemenea, mi-a plăcut China pentru că excursia a fost foarte odihnitoare, deoarece cu toate că drumul a fost foarte lung, totul a fost organizat de aşa natură că nu am simţit oboseala.  

- Vă rugăm să le transmiteţi cititorilor un mesaj „suvenir” din Predeal.  

- Dumnezeu să-i ocrotească pe toţi cei care fac bine celor din jur.  

 

Corina Diamanta Lupu  

Bucureşti  

8 octombrie 2011  

Referinţă Bibliografică:
„Ma bucur ca am reusit sa-mi deschid un magazin”. Interviu cu arhitect Mihaela Timofte, patroana magazinului Mi-Ni Fashion (Predeal, jud. Brasov) / Corina Diamanta Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 281, Anul I, 08 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Corina Diamanta Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Diamanta Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!