CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 434 din 09 martie 2012        Toate Articolele Autorului

   Lacrima
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Lacrima 
  
Oare, există fiinţă ce nu a vărsat în viaţă măcar o lacrimă? 
  
Acea picătură cristalină ce spală retina ochiului! Acea trăire profundă ce izvorăşte dinlăuntrul unui om, care-i curăţeşte sufletul şi-i desenează emoţia asupra inimii, minţii şi trupului! Picăturile acelea de rouă ascunse în cămara sufletului atunci când suferinţa, tristeţea, dorul sau poate bucuria îl cuprind. 
  
Lacrimile pot fi de fericire sau de durere şi ştiu să scrie o partitură unică pe obraz când îl spală. Atunci când paharul inimii este plin cu lacrimi, el se revarsă deoarece riscă să sufoce, să înece, pentru că durerea înlănţuie, încătuşează şi trebuie eliberată, iar cel mai bine ştiu să o facă lacrimile, cu puterea lor, cu acel giulgiu sfânt ce acoperă şi curăţeşte. 
  
Lăsând ochii să plângă o lacrimă în fiecare zi, dovedim că suntem fiinţe vii, sensibile, vulnerabile, umane. Lacrima e muzica sfâşietoare a sufletului prin care se spală suspinul. Când un sentiment este îngropat de viu el nu moare, dar în schimb devine un izvor nesecat al lacrimilor şi de multe ori al acelora însângerate. Apa aceea specială ce alungă dorinţe înăbuşite. 
  
Lacrimile durerii sunt sărate, pentru că poartă în ele durerea, pe când cele ale fericirii sunt dulci, deoarece sunt încărcate de bucurie, zâmbete şi mulţumire. Atât lacrimile de eliberare a tristeţii, cât şi cele de fericire sunt chemate de ochi aşa cum un pământ uscat de secetă cheamă ploaia. Căci da, cerul suferă atunci când pământul se încarcă de durere şi alege să plângă ca să-l ude din nou cu fericire şi să-l înflorească în culori vii. Întotdeauna ştie să citească barometrul de la mâna lumii şi să-l regleze prin stropii de ploaie astfel încât să-i redea zâmbetul din nou. 
  
În sufletul fiecărui om există o vale a durerii şi una a fericirii, important este s-o păstrăm mereu verde pe cea a fericirii, să o hrănim cu momente plăcute, cu amintiri curate precum petala unui crin alb. 
  
Şi totuşi... ce parfum ar avea viaţa fără aceste sentimente amestecate, fără lacrima stoarsă din amar... fără lacrima izvorâtă din iubire... din clipele mute ale destinului... din perlele ce împodobesc inima unui om? Câteodată, lacrima şterge umbra ce acoperă comoara ce-o ai de descoperit în destinul tău. Las-o să curgă, nu te simţi jenat înaintea celor ce ţi-o observă! Chiar dacă curge din ochi, ea îşi are izvorul în inimă. De acolo curge şi energia vieţii tale. Şi curg de multe ori amestecate una cu cealaltă. Lacrima îţi cunoaşte cel mai bine casa sufletului. Doar ea poate curăţa zgura ce s-a strâns peste aripile tale şi curăţindu-le, te ajută să zbori din nou. 
  
Întotdeauna vom ascunde o lacrimă în suflet, uneori plânsă din dor, alteori de fericire sau din emoţia îndrăgostirii. Dar cea mai importantă va fi ultima... acea lacrimă ce va rămâne neplânsă şi cu care păşim în veşnicie... 
  
Cornelia Vîju 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Lacrima / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 434, Anul II, 09 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!