CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Portret >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 246 din 03 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

   IMPRESII INOCENTE DESPRE POEZIILE AMELIEI MAGORI.
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
      IMPRESII INOCENTE DESPRE POEZIILE AMELIEI MAGORI.
 
Am citit de foarte multe ori poeziile Ameliei MAGORI, aşa cum am citit de foarte multe ori în Biblie. De fiecare dat am descoperit altceva. Citind astfel de poezii, te afli într-o continuă călătorie, vizionând alte şi alte peisaje. Participant la volumul antologic Spiralele vieţii 2006 cu cele 33 poezii incluse în acest volum, Amelia MAGORI a adus o notă inedită de spontaneitate, dar şi o sinceritate dezarmantă .
Pentru mulţi pare o banalitate să citească poezie feminină. Foarte ERONAT.  A citi poezie e ca şi cum vizionezi un film bun, sau priveşti un tablou celebru.  Citesc poeziile Ameliei cu acea plăcere pe care o savurezi când ai în faţă ta un pocal cu vin bun. Îi studiezi culoarea, te uiţi cu ochii încântaţi la mărgeluţele de oxigen ce se agaţă de sticla aburită, şi cu gura însetată sorbi încet, încet lichidul bahic.  Aceasta îmi este sincera mea senzaţie când citesc poeziile acestei distinse colege care este Amelia MAGORI. Citiţi şi vă veţi convinge. Rămân cu primele IMPRESII, când inocent ţi-am citit primele tale creaţii, şi am rămas atât de UIMIT, de frumuseţea versurilor tale Amelia! Realizări poetice, care fără doar şi poate, vor rămâne şi pentru posteritate.  Nu pot să te definesc decât ca pe o mare creatoare de frumos... Poeziile, au încorporate în ele o mare parte din FEMINITATEA LUMII. Citesc poezie! Nu pot comenta poezie, fiindcă nu sunt în măsură, DAR? 
Când citesc poeziiile Ameliei, mă aplec, şi îngenunchez, deoarece nu am alte explicaţii; E PREA FRUMOS CUM SCRIE ACEASTA POETĂ.  Nu vreau să te elogiez, dar mi-a plăcut cum scrii din totdeauna, ASTA E!
A debutat în volumul antologic Spiralele vieţii 2006
Îţi voi preţui creaţiile tale poetice şi te voi recomanda cu sinceritate să te citească cât mai mulţi iubitori de frumos.
Cu sincere gânduri bune,
 
Mihai LEONTE, Moldova Nouă Banat România
 
articol inclus în volumul; BUCĂŢI DIN INIMA MEA,
al poetei constănţene  Amelia MAGORI
 
Referinţă Bibliografică:
IMPRESII INOCENTE DESPRE POEZIILE AMELIEI MAGORI. / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 246, Anul I, 03 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!