CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 1125 din 29 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

:edinţa cenaclului VASILE SAV
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de Voichiţa Pălăcean Vereş 
  
Cenaclul „Vasile Sav” l-a cinstit pe Mihai Eminescu 
  
Miercuri, 29 ianuarie, începând cu orele 11, la Centrul de zi pentru Vârstnici nr. 2, Cluj-Napoca,sub conducerea Mariei Bobină, s-a desfăşurat prima întâlnire a iubitorilor de literatură şi muzică din 2014.  
  
Şedinţa inaugurală a Cenaclului „Vasile Sav” a stat sub semnul lui Mihai Eminescu. Grupul vocal-instrumental „Speranţa”, condus de dirijorul Modest Vişoiu, a pregătit un program festiv. După interpretarea unui colaj muzical pe versurile lui Eminescu, a fost interpretat un grupaj muzical ardelenesc, avându-l ca solist pe violonistul Augustin Teglaş. Romică Topan a recitat vibrante versuri patriotice, iar grupul i s-a alăturat în „Hora Unirii”. 
  
Personalitatea poetului nepereche a fost evocată cu emoţie de Antonia Bodea şi Vasile Sfârlea. Vasile B. Gădălin a dat glas unei creaţii proprii închinate poetului, iar Voichiţa Pălăcean-Vereş a citit oda închinată lui Eminescu de către Alexandru Vlahuţă. 
  
În partea a doua a şedinţei, a avut loc lansarea volumului lui Gheorghe Şoptirean, Însemnări despre Canada (Note de călătorie), apărută recent la Ed. Napoca Nova. După ce Voichiţa Pălăcean-Vereş a schiţat portretul autorului, a luat cuvântul Antonia Bodea, care a subliniat liniile de forţă ce l-au călăuzit pe scriitor în elaborarea lucrării. Minerva Zamfir a vorbit despre patriotismul lui Gheorghe Şoptirean, în timp ce Doina Mărghitaş a subliniat sensibilitatea sa. Doina Nistor a remarcat faptul că volumul este important nu atât pentru informaţia pe care o conţine, cât pentru emoţia pe care o trezeşte în sufletul cititorului. Dându-i-se cuvântul, seniorul Gheorghe Şoptirean a explicat unde şi-a găsit sursele de inspiraţie şi care au fost obiectivele demersului său. Vasile B. Gădălin a încheiat manifestarea culturală cu câteva epigrame inspirate autor şi cartea prezentată.  
  
Următoarea şedinţă de cenaclu se va desfăşura în 26 februarie, iar tema de discuţie o va constitui personalitatea Elenei Cuza. 
  
Voichiţa Pălăcean-Vereş 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
:edinţa cenaclului VASILE SAV / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1125, Anul IV, 29 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!