AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Istorisire >  


Autor: Dalelina John         Publicat în: Ediţia nr. 1112 din 16 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

”Downshifting”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Originea termenului “downshifting”  

Iniţial a fost denumit ’’decalaj’’şi se referea la schimbarea la o treaptă inferioară de viteză, într-o maşina cu reductor manual(pentru a încetini maşina), pe lânga utilizarea frânelor. În prezent sensul pentru “downshifting” rămâne acelaşi, dar situaţia este puţin diferită.  

Folosit într-un context de afaceri, ”decalaj” înseamnă să se reducă producţia (economică sau de fabricaţie). Termenul este folosit mai ales în Marea Britanie şi Australia pentru a numi modificarea procesului gradual de schimbare a vieţii, astfel încât aceasta să fie mai simplă, mai liniştită, echilibrată, şi mult mai puţin stresantă.  

Funcţionarea pe timp de zi, în societatea materialistă în care ne învârtim, se dovedeşte din ce în ce mai dificilă pentru mulţi oameni. Sociologii spun că acest concept de “downshifting” este o pacăleală, că de fapt oamenii îşi doresc tot cariere şi bani.  

Dar mai multe persoane, care deţin aceleaşi valori, aplică acest sistem practic şi în România. Şi nu este uşor. Renuntarea la o viaţă comună, în scopul de ”upshift” în alte domenii, reprezintă un motiv considerabil de succes.  

Ce face de fapt acest ”downshifting”? Încurajează activitatea de voluntariat şi a unui consum mic, reface conexiunea la viaţa reală , la mâncare, familie şi locuri. Readuce în echilibru aspectele spirituale, sociale şi eliberarea de presiunea unui servici sau a unei cariere. Acesta se dobândeşte prin angrenarea în activităţi prioritare în viaţă, care aduc pasiune şi fericire. Sunt organizate în acest sens si saptamani de ”downshifting”, de exemplu InterNational Downshifting Week 21.04.2014-27.04.2014.  

http://artelesistiintelevietii.wordpress.com/2014/01/13/downshifting/  

Referinţă Bibliografică:
”Downshifting” / Dalelina John : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1112, Anul IV, 16 ianuarie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!