AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >   “Desculţi” declarată “O sărbătoare în cinstea Domnului”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

“Desculţi” declarată “O sărbătoare în cinstea Domnului”  

Hickory, North Carolina, USA  

Statisticile ne arată ca un număr de 3,771 persoane de origine română (1113 născute în România) locuiesc în NC.  

Hickory se află la aproximativ 180 de mile de capitala statului – Raleigh. Situat la aproape 60 de mile de Hickory, Charlotte este oraşul cel mai mare şi mai cunoscut din NC, un important centru bancar al Statelor Unite.  

Locuiesc în Hickory de 11 luni. Am întâlnit aici o climă plăcută, cu ierni blânde şi un relief variat, mult verde, natura te răsfaţă cu peisaje mirifice, în care se impun munţii Apalaşi şi plaja de la oceanul Atlantic.  

Cu plăcere am descoperit o mică comunitate de români parte a Bisericii Baptiste Româneşti – “HICKORY ROMANIAN BAPTIST CHURCH” . Am remarcat un spirit de familie, dragoste faţă de semeni, ospitalitate şi deschidere. Ce m-a surprins plăcut cel mai mult a fost media de vârsta a membrilor, în jur de patruzeci de ani.  

Auzisem de această sărbătoare : Desculţi, aflându-mă aici mi-am propus să merg să văd direct, să comunic cu semenii mei “face to face”  

Un grup de oameni “creator” de comunitate au dat naştere acestei sărbători numită Desculţi ce a fost declarată “O sărbătoare în cinstea Domnului”, aceasta se întâmplă cu opt ani în urmă. De atunci în fiecare an toamna trei zile: vineri, sâmbătă şi duminică are loc această sărbătoare, participanţii vin de pretutindeni .  

Am întâlnit o atmosferă care te scoate din rutină, firescul înlocuieşte automatisme. Un mod de cântare care inspiră, la mesaje scurte cu esenţă şi penetrante. Oameni veseli şi comunicativi.  

Din parcarea ce s-a dovedit neîncăpătoare am simţit atmosfera de ospitalitate. Pe Pastorul Bisericii Baptiste Româneşti din Hickory Nelu Urs l-am întâlnit în faţa intrării bisericii. Discuţia a fost deschisă, oferindu-mi detalii despre această sărbătoare. Am simt o adevărată pasiune şi plăcere în a povestii despre biserica din Hickory. Am remarcat dragostea faţă de “fraţi” şi faţă de semeni în general. O voce remarcabilă m-a făcut să tresar, privesc şi îl recunosc pe Cristian Necula, îl ştiam mult mai tânăr! Am avut şansă să-l reîntâlnesc, să stăm la aceiaşi masă şi să vorbim. Avea CD-uri cu ultimele sale melodii, concerte, am şi eu acum ultimul CD al său! Am în vedere să îi iau un interviu în scurt timp. Multe lucruri frumoase! Mă grăbesc să public acest articol cu promisiunea că am să revin cu un nou articol să scriu tot ce m-a impresionat la această sărbătoare.  

Comunicarea impresionantă cu Pastorul Daniel Hodut un adevărat om de la care poţi afla multe lucruri minunate! Mi-a promis că îmi va acorda un interviu, îl voi realiza curând cu multă dragoste.  

Prezenţa baptiştilor români în Hickory este remarcată începând cu anul 1980. Această biserică a fost înfiinţată în iunie 1988, la Mountain View Baptist Church, cu sprijinul lui Marion Powell, pastorul de la acea vreme.  

Datele statistice ne arată că aproximativ 52% din cei peste patruzeci de mii de locuitori din Hickory sunt protestanţi, cu precădere membri ai Southern Baptist Churches.  

Mulţumesc tuturor pentru ospitalitate, generozitate şi comunicare.  

Am să i-au legătură cu toti cei pe care i-am cunoscut, cu fiecare în parte astfel să păstrăm vie comunicarea noastră.  

Gheorghe Şerbănescu  

Hickory, NC, UŞA  

10/06/2012  

Referinţă Bibliografică:
“Desculţi” declarată “O sărbătoare în cinstea Domnului” / Gheorghe Şerbănescu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 645, Anul II, 06 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Şerbănescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!