AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  Floarea Cărbune-Alchimia frumosului în grafica şi pictura lui Mihai Cătrună
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

"Daruri"  

Numim adesea „daruri“, aşezându-le între cuvenitele semne ale ghilimelelor, acele talente, acele daruri hărăzite de Dumnezeu unor oameni. În cazul de faţă, autoarea acestui album„Alchimia frumosului în grafica şi pictura lui Mihai Cătruna“, Floarea Cărbune, printre alte omeneşti daruri îl are şi pe cel al scrisului, al poeziei.  

Citind şi simţind aceste poezii, recunoşti că, într-adevăr, autoarea le-a lucrat cu sufletul, cu migală, într-un necuprins discurs de dragoste... versuri care, odată cunoscute, să rămână în conştiinţa publică, într-o lume, din nefericire, tot mai greu încercată de ispitele libertăţii.  

Pe de altă parte, Mihai Cătruna este un artist, un vrăjitor al penelului care se răsfaţă şi ne răsfaţă căci, în ultimă instanţă, picturile domniei-sale sunt, de fapt, vrăjitorii coloristice, unde harul liniei şi al culorii, în mod misterios, nu-l părăsesc niciodată. Şi mai este un fel de mister pe care puţini îl bănuiesc. Un mister ce depăşeşte cu mult problema formei perfecte, a coloritului generos şi stăpânit, a modelelor clasice şi neoclasice. Când ai crede că totul a fost exprimat despre Femeie, mai rămân infinit de multe de spus şi de dezvăluit...  

Se spune că artiştii nu iubesc ca oamenii de rând. Dacă marea poezie este o poezie a nefericirii, este pentru că literatura nu se naşte din fericire şi îndestulare. Scriitorii ca şi pictorii sunt înclinaţi uneori să-şi hrănească aceste drame, unii şi le înscenează sau le caută prin alte părţi, scriitorii cu stiloul iar pictorii cu pensula.  

Poezia ca şi pictura din acest album sunt pastile de uitare, ca şi dragostea, ele nu mor niciodată, şi sunt pansamente pentru toate suferinţele noastre, o exorcizare a neîmplinirii.  

Indiferent dacă vorbim de laude, de critici, de iubire, de ură, de tristeţe, de râs, de afecţiune, de durere sau plăcere ... cu cât aceşti artişti vor dărui mai mult, cu atât vor primi mai mult.  

Felicitări Floarea Cărbune! Felicitări Mihai Cătruna!  

Alexandru Birou  

Preşedintele L.S.R  

Filiala-Dobrogea  

Referinţă Bibliografică:
Floarea Cărbune-Alchimia frumosului în grafica şi pictura lui Mihai Cătrună / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 645, Anul II, 06 octombrie 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!