CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  


Autor: Romeo Tarhon         Publicat în: Ediţia nr. 916 din 04 iulie 2013        Toate Articolele Autorului

”Cu patria în suflet” o colecţie antologică a Editurii Naţiunea
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/07/04/cu-patria-in-suflet-grupaj-liric-al-unor-autori-din-volumul-antologic-cu-acelasi-titlu/ 
  
Recent, la târgul de carte BookFest 2013, a avut loc lansarea primului volum din colecţia antologică purtând sugestivul titlu „Cu patria în suflet”. 35 de poeţi au ţinut să închine versuri de dragoste de ţară şi de dragoste pentru sfânta limbă românească, rezultând o voluminoasă şi superbă carte, aşa cum îi sunt apreciate calităţile prin conţinut, copertă şi execuţie tipografică. Mulţi dintre coutori sunt poeţi de notorietate, o parte sunt încă la început de drum liric având una sau mai multe cărţi, iar o parte sunt debutanţi din punct de vedere publicistic. 
  
După distribuirea exemplarelor cuvenite fiecărui co-autor din ţară şi de peste hotare, proces care se apropie de finalizare, va fi lansat public un al doilea apel pentru participarea la următorul volum al acestei colecţii atât de necesare în această perioadă istorică de disipare a energiilor creatoare, de entropie spirituală şi de pierdere a reperelor necesare manifestării şi prin literatură pentru fiinţa naţională aflată sub apăsarea sufocantă a deculturalizării, a manelizării, a tabloidizării, a despatriotizării (!), a amatorismului, a resemnării, a indiferenţei şi lipsei rezonanţă la durerile şi aspiraţiile neamului românesc din ce în ce mai agresat. 
  
La sugestia poetului Horia Scarlat şi cu susţinerea câtorva participanţi la acest minunat proiect de retrezire (şi) prin poezie a sentimentelor pentru ţară şi limba românească, intenţionăm publicarea, între timp, a unei ediţii speciale, a unui volum cu mai puţini autori, dar cu mai multe pagini şi poezii, pentru o exprimare mai generoasă a fiecăruia şi la costuri mult mai suportabile decât tipărirea unui volum individual. Sperăm ca această carte să apară în maxim o lună de la definitivarea listei de autori, proces aflat în desfăşurare, încât să îi puetm asigura o lansare pe măsură, odată cu relansarea cenaclului literar-artistic „Rezonanţe Româneşti” în cadrul unui spectacol memorabil. 
  
Editorii îşi vor asuma o anumită selectivitate în cazul acestui supliment special, ţinând foarte mult la calitatea versurilor, iar dacă o astfel de iniţiativă va avea succes, vom scoate astfel de ediţii ori de câte ori vor exista solicitări în acest sens. Lista participanţilor la realizarea şi autofinanţarea acestui supliment va fi publicată după selecţia materialelor şi a autorilor. Avem deja câteva solicitări pentru înscrierea în acest proiect, dar şi pentru realizarea celui de al doilea volum din antologia de colecţie „Cu patria în suflet”. 
  
Preconizăm ca al doilea volum să fie lansat spre sfârşituil verii pentru a fi prezent la toamnă la târgul de carte Gaudeamus 2013. 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
”Cu patria în suflet” o colecţie antologică a Editurii Naţiunea / Romeo Tarhon : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 916, Anul III, 04 iulie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Romeo Tarhon : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Romeo Tarhon
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!