CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Mihai Marin         Publicat în: Ediţia nr. 540 din 23 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

 CRISTIANA SORINA GHEORGHIU -Câştigătoarea trofeului Concursului Naţional de Creaţie Literară
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
"Cu o transcendere a sensurilor (departe de a mai fi doar juvenilă) profundă, expresivă, se poate afirma că "bătăile de ritm" ale scrierilor sale sunt reverberaţiile unor intense trăiri. Sorina Cristiana Gheorghiu reuşeşte să surprindă printre rândurile textului său armonios, regrete asupra efemerităţii Copilăriei. Stările pe care Sorina le resimte sunt adeseori contradictorii, uneori ajungând până la pseudo-angoasă, sufletul său - încă destul de tânăr - trăind la graniţa dintre cele două lumi: Copilăria - cu dansul ei bucolic, inocent şi Adolescenţa - cu profundele aspiraţii ce acced spre maturitate. Lumea colorată de Sorina este precum "un studiu de fezabilitate" asupra frumuseţii trăirii, plină de umbre-lumină şi, sperăm, de împliniri. Conchidem deci că este vorba despre un copil ce dovedeşte o deplină maturitate în scris, ce va avea cu siguranţă un drum ascendent în literatura viitorului - un viitor care începe astăzi!" Gheorghe A. Stroia  
 
**** DESPRE LAUREATII CONCURSULUI NATIONAL DE CREATIE LITERARA -FOCSANI 2012,MANIFESTARE CULTURALA REUSITA ,ORGANIZATA DE POETUL IONEL MARIN, CITITI AICI :http://confluente.ro/Eveniment--Actualitate/Concursul_national_de_creatie_literar_mihai_marin_1339933605.html : ...  
 
SORINA -CRISTIANA GHEORGHIU- DIN RAIUL MEU...  
 
 
Îmi tremură cerneala în peniţă refuzând să scrie ceea ce mâna mea încearcă din răsputeri a contura ... Hârtia e în transă, priveşte năucită şi încă albă ... Nu- mi dau seama, cineva se alintă sau ... Sau poate e teama subită ce ucide vitejia unui gând aproape, pribeag. Închid ochii. Îmi fac curaj. Inutil ... e mai bine să tac. De sub ochi, hârtia–mi aruncă săgeţi de venin. În goliciunea ei îmi striga reproşuri. Îmi plec capul şi din privirile sufletului meu desenez vise ... Văd un curcubeu de zâmbete ce stă deasupra unui lac format din toate jocurile copilăriei care îmi sunt prietenii. Şi cei mai buni încă. Dulci amintiri ce fug pe strune de vioară, se adună ca un mănunchi de nuferi în mâinile- i catifelate de copil. Cu paşi mărunţi, timizi, plutesc sfios spre Ea .  
 
Crâmpei de rai, o lume de vis unde mă legăn lung în mâinile senine ale mamei. Zâmbetul cald al soarelui şopteşte dulci promisiuni florilor împovărate cu mărgăritare de rouă. Licuricii îi dau podoabe de stele, strălucind în văpaia lunii. Luceferi blânzi îi calcă în împărăţie, aducând cu ei bucurie, puritate şi drăgălăşenie.  
 
Mustrarea cerului îmi zvâcneste în obraji. Ochii-mi sunt inundaţi de bucurie. Gândurile mi se amestecă, devenind mai îndrăzneţe. Abisul de fericire şi voie bună se adânceşte tot mai mult ... Dacă abisul este ... un abis, atunci fericire ar trebui să fie mereu. Lumea se învârte, dar nu ia un curs firesc ...  
 
De ce nu sunt adulţii ca şi noi? De ce sunt întotdeauna supăraţi? Au uitat că şi ei sunt copii? Au uitat că şi ei se jucau cu jucării? Că şi ei aveau surâsul acela nevinovat de copil? Au uitat cum priveau cărăbuşii jucând ,, Leapşa” ? Sau când jucau ,,Prinsa” cu licuricii? Atunci când păsărelele le zâmbeau de acolo de sus?  
 
Bucăţica aceea de Rai e a mea! Acolo pot asculta sfatul copacilor ... Să primesc o cunună de stele ... Acolo unde pot sta cu Ileana Cosânzeana ... Să mă dau pe Toboganul Timpului ... Să privesc înapoi, atunci când eram doar un copil, cu un zâmbet stângaci, cu păsările cu care vorbeam, sau gândăceii pe care îi hrăneam ... Viaţa mea... e un puzzle imens şi fiecare persoană care a trecut pe acolo a pus cel puţin o piesă. Nu înţeleg ce reprezintă petele negre aşezate pe alocuri, poate or fi amintiri ce le- am trăit şi le- am uitat sau poate ele simbolizează incertitudinea şi întrebările pe care le- au adus unele persoane odată cu apariţia sau dispariţia lor ...  
 
Iau un ciob de sticlă şi mă uit prin el la realitatea de ,, afară” ... Acolo unde ceva e trist ... Dar nu tot ... Apoi, iau ciobul şi îl sparg ... Privesc lumea prin ochii mei ... de copil ... Şi totul e diferit ... Nimic nu e rău ... Nu există nici priviri urâte, nici vorbe descurajatoare ... Nimic! În lumea pe care o văd eu , totul e vesel ... Poţi zbura cu licuricii peste câmp ... Poţi asculta poveştile copacilor, şoaptele lunii, bâzâitul bondarilor, cântecul zânelor ...  
 
Poţi vedea dansul vântului, mişcările frunzelor ... Poţi simţi atingerile razelor soarelui, fâlfâitul aripilor fluturelui ... Toate acestea sunt din Raiul meu ... Din LUMEA mea ...  
 
CRISTIANA-SORINA GHEORGHIU  
 
REVISTA ARMONII CULTURALE  
www.armoniiculturale.ro  
 
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
CRISTIANA SORINA GHEORGHIU -Câştigătoarea trofeului Concursului Naţional de Creaţie Literară Bogdania - Focşani, 16 iunie 2012 / Mihai Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 540, Anul II, 23 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Marin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!