CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Recenzii >  ,, Cartea cărţilor,, / comentariu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Anul trecut 2012, a apărut la Iaşi sub Colecţia OPERA OMNIA – Poezie contemporană, la Ed. Tipo Moldova, cartea ,, nova eretica magna,, autor poetul Constantin Gherghinoiu.
Coordonator : Valeriu Stanciu
Redactor : Aurel Ştefanachi
Coperta : Cristian Almăşanu
Cartea ,, nova eretica magna,, autor Constantin Gherghinoiu, apare sub o tipăritură de înaltă calitate; bine gândită - cele peste 340 de poeme sunt cuprinse în 8 capitole mari.
1. Toamna patimilor după Matei (1991 )
2. Mitologii negre ( 2001 )
3. Sinele şi deşertul ( 2004, 2007 )
4. Febre într-o altă lume ( poeme inedite )
5. Înălţarea la iad ( poeme inedite )
6. O istorie obiectivă şi cruntă şi completă a decepţiilor mele de la est la vest ( poeme inedite )
7. Tiranii ( poeme inedite )
8. Un cer gol de zei ( poeme inedite )
Poetul Constantin Gherghinoiu s-a născut la 14 martie 1951, în comuna Ariceştii-Zeletin, Judeţul Prahova. A făcut liceul la Vălenii de Munte şi Facultatea de filozofie la Universitatea din Bucureşti, secţia Pedagogie – Limba Franceză.
A publicat în diverse reviste literare de prestigiu. Debutul literar îl face în anul 1972 iar cel editorial în anul 1991.
Publică numeroase cărţi de poezie, proză, teatru.
Este membru al U.S.R. din anul 1998.
De-alungul anilor, pentru valoarea scrierilor domniei sale, a fost încununat cu numeroase premii. Deasemeni, numeroşi critici de valoare, i-au adus cuvinte frumoase asupra operei scrise. Şi cum spunea criticul literar ION CHIRIC, într-unul din comentariile sale: ,, Constantin Gherghinoiu este un talent. Poezia sa este construită cu multă inteligenţă. Am remarcat acest lucru din ,, Toamna patimilor după Matei ,, când era ajunsă spre tipărire . ,,
Citind aproape toate cărţile distinsului poet Constantin Gherghinoiu, cu bună ştiinţă am amintit cele scrise cu sinceritate de către Ion Chiric, în Revista ,, Partener,, din 7 dec. 1990 .
Poezia sa este un curcubeu de lumină împungând în zenitul poeţilor.
Cu o încredere mistică în tot ceea ce a scris şi scrie, cuvintele sale oferă bunătate, încredere şi dezinvoltură candidă faţă de lumea în care trăim, faţă de arealul în care ne-am născut. Prin această carte, cartea cărţilor – nova eretica magna, Constantin Gherghinoiu trece însoţit de cuvintele sale scrise, printr-un purgatoriu îndelung cu multe renunţări, trăiri şi înfrângeri sufleteşti…multe neânţelese la timpul lor.
Astăzi, după atâţia ani de iubire literară ce l-a legat prin colaborările sale cu cei ce fac cultură adevărată în oraşul Brăila şi nu numai, recunoştinţa mea umilă este de a aduce încă odată mărturia gândului meu de aleasă preţuire şi respect, frumoasei opere pe care a scris-o, frumoasei noastre colaborări şi minunatelor gânduri cu care m-a întâmpinat de fiecare dată.
,, LA MULŢI ŞI BUNI ANI, domnule Gherghinoiu !
Anii, este un dar fără de preţ dăruit de Dumnezeu, pentru care trebuie să ne bucurăm şi să-I mulţumim .
Mulţumesc lui Dumnezeu, că existaţi !  

 

Referinţă Bibliografică:
,, Cartea cărţilor,, / comentariu / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 811, Anul III, 21 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!