AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Floarea Cărbune         Publicat în: Ediţia nr. 542 din 25 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

„Alchimia frumosului în grafica şi pictura lui M.Cătrună” ... la Purani de Videle, Jud. Teleorman
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pe 17.06.2012, în Purani de Videle, pentru al treilea an consecutiv, a avut loc un eveniment cultural-literar, organizat de către cunoscuta poetă şi prozatoare, Floarea Cărbune ce-şi are rădăcinile pe acest meleag. Cu acest prilej s-a lansat albumul de artă „Alchimia frumosului în grafica şi pictura lui M.Cătrună”(semnat de F.Cărbune) şi s-au înmânat diplomele obţinute la Concursul Internaţional „Art & Life”- Japonia 2012.  
 
Lucrarea este un volum absolut inedit, în conţinut şi formă, care ne-a oferit prilejul întâlnirii cu o galerie de lucrări memorabile ale cunoscutului pictor şi grafician-Mihai Cătrună, dar şi ale autoarei ... ce iradiază o nobilă şi profundă spiritualitate. Albumul este un omagiu poetic în care adoraţia şi preţuirea pentru pictura şi grafica lui Mihai Cătrună se contopesc într-o sublimă şi perfectă armonie. Interesant este că cititorul, parcurgând paginile albumului, nu poate opta pentru o interpretare univocă ci ... perceperea mesajelor este deschisă spre multiple valenţe spirituale. Pictorul a ştiut să îmbine realul cu fantasticul, absurdul cu logica implacabilă, printr-un rafinament şi o fineţe a stilului, inconfundabile, puse , foarte bine, în valoare de către autoare.  
 
Şi, dacă evenimentul de minte şi suflet a început cu înmânarea diplomelor, obţinute de cei prezenţi, dar şi citarea numelor celorlalţi premiaţi, acest lucru a fost posibil graţie Cristinei Cărbune (Inoguchi), poetă stabilită în Tokyo, manager al proiectului. Susţinută de soţul ei, Shinya, de acolo, din Ţara Soarelui Răsare, şi-a asumat şi a finalizat acest proiect care, prin diplomele obţinute, şi-a găsit ecou de suflet, atât în România cât şi în Japonia.  
 
Evenimentul a fost onorat de participarea poetei, pictoriţei şi omului de tv., Victoriţa Duţu, poetei Georgeta Olteanu şi poetului George Pena. Spre surpriza asistenţei, formată din părinţi, elevi şi cadre didactice, Victoriţa Duţu a expus o parte din lucrările sale pe care, în final, le-a dăruit cu generozitae ... celor prezenţi.  
 
Cea care a avut bucuria şi plăcerea de a fi gazdă şi moderator a fost d-na director, prof. de română, Gheorghiţa Durlan ... poetă, graficiană şi pictoriţă în devenire. Cu acest prilej a expus câteva lucrări personale de grafică.  
 
Alături de poezie, pictură, grafică, fotografie, în eveniment s-a integrat perfect şi muzica. Întreaga asistenţă a fost profund sensibilizată de cântecele, acompaniate la chitară, ale d-nei educatoare Strănutu Constanţa, o voce de o rară frumuseţe şi acurateţe. Într-un alt registru interpretativ, dar de aceeaşi înaltă ţinută artistică, au fost aplaudate şi cântecele interpretate, absolut divin, de Victoriţa Duţu.  
 
Ziua de 17 iunie a trecut, dar nu oricum ... Ea a lăsat, în inimile celor prezenţi, emoţii adânci, un suav parfum de tei( înfloriseră teii din curtea şcolii), dar şi gândul împlinit că viaţa poate fi trăită la alte dimensiuni decât grijile cotidiene.  
 
La final ne-am despărţit cu promisiunea unei reîntâlniri în această toamnă.  
 
Pe curând, Purani de Videle şi dragi gazde primitoare!  
 
A consemnat,  
 
Georgeta Olteanu  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
„Alchimia frumosului în grafica şi pictura lui M.Cătrună” ... la Purani de Videle, Jud. Teleorman / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 542, Anul II, 25 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!