CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 656 din 17 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

 1 DECEMBRIE 2011 LA MOLDOVĂ NOUĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

1 DECEMBRIE 2011 LA MOLDOVĂ NOUĂ  

 

Prima zi de iarnă. Am fost invitat să particip la manifestaţiile prilejuite de Ziua Naţională a României. Chiar dacă ziua a fost geroasă cu adevărat de iarnă nu am simţit când timpul s-a scurs. Mediul din jurul parcului din centrul oraşului Moldova Nouă era împodobit cu steaguri tricolore, cei prezenţi fiind decoraţi cu un mic semn al marii sărbători, adică un mic steguleţ tricolor. Sentinele cu echipament de paradă străjuiau Monumentul Eroilor.  

Soborul de preoţi din parohiile oraşului au realizat slujba religioasă impusă de protocol, dar cuvântarea de final a preotului Iconom Iova MEGHELEŞ a dat o mare importanţă evenimentului. Un cuvânt bine documentat a fost prezentat de profesorul de istorie Andrei NISTORAN fiu al oraşului Moldova Nouă.  

Domnul primar al oraşului Moldova Nouă, Doctor Inginer Ion CHISĂLIŢĂ prin discursul dumnealui a reamintit celor prezenţi că întotdeauna a fost greu, dar datoria noastră ca cetăţeni ai oraşului şi implicit ai României Unite este aceea de a învinge orice greutăţi.  

S-au depus coroane de către instituţiile locale, militari, societatea civilă.  

La terminarea festivităţilor participanţii au fost invitaţi la un cocteil în sala cantinei din localitate.  

Referinţă Bibliografică:
1 DECEMBRIE 2011 LA MOLDOVĂ NOUĂ / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 656, Anul II, 17 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!