AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1006 din 02 octombrie 2013        Toate Articolele Autorului

„0 luptă-i viata, deci te luptă”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

„0 luptă-i viata, deci te luptă”  

„TIMPUL” 01 – octombrie 1997  

G. Coşbuc  

Pentru unii, ieşirea la pensie este asociată cu ideea că nu trebuie să mai .faci nimic. În considerentul nostru. aste o falsă înţelegere a fenomenului pensionării. Istoria omenirii arată că foarte mulţi „bătrâni” au creat încă multe opere la o vârstă înaintată şi menţionez două nume străine: G.B. SHAW (1858 - 1950) şi JAN SIBBELIUS (1865 – 1957), iar dintre români C.I.PARHON (1874 – 1969) şi ANA ASLAN {1897- 1988). Enumerarea ar putea fi desigur mai lungă.  

Luând drept deviză versurile lui Coşbuc, „O luptă-i viaţa, deci te luptă”, asociate cu constatarea lui Seneca „ şi bătrânii trebuie să înveţe”, am considerat că mai putem face ceva şi noi, pensionarii din Moldova Nouă.  

Astfel, în urmă cu cinci ani am pus. bazele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Moldova Nouă, care este organizată în baza unor noi principii, cu un ŞTATUT foarte liberal.  

Organizaţia neguvernamentală şi-a consolidat poziţia an de an. acum având înscrişi circa 300 membri, activi fiind peste 230 membri.  

Din punct de vedere financiar, avem poziţie cât se poate de bună, cu un patrimoniu de peste 20.000.000 lei. În anul 1996 s-au distribuit membrilor ajutoare nerambursabile de peste 2.500.000 lei şi împrumuturi de 4.500.000 lei. Anul 1997 este mai bogat, se pare, deoarece până la ora actuală s-au acordat ajutoare nerambursabile de peste 3.500.000 lei şi împrumuturi de peste 8.000.000 lei.  

Consiliul de Administraţie este garantul că toate sumele depuse de membri sunt în deplină siguranţă la bănci. Amintim membrilor că se face lunar un control riguros şi exigent de către comisia de cenzori compusă din: Ion Gheorghe – preşedinte , Bar Ioan – secretar şi Radu Ştefan – membru.  

La ziua vârstei a treia, urăm tuturor celor ajunşi aici „La Mulţi Ani, în deplină sănătate”  

Mihai LEONTE,  

Preşedinte al Casei de Ajutor Reciproc  

a Pensionarilor Moldova Nouă  

Referinţă Bibliografică:
„0 luptă-i viata, deci te luptă” / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1006, Anul III, 02 octombrie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!