CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Eugen Oniscu         Publicat în: Ediţia nr. 403 din 07 februarie 2012        Toate Articolele Autorului

Zorii sperantei
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Zorii sperantei  
 
CE ESTE SPERANTA? La ce ne gindim cind pronuntam acest cuvint speranta: La albastrul cerului, la stralucirea stelelor, in bezna noptii, la voiosia nevinovata a copiilor, la curcubeul frumos de pe cer, la verdele viu al ierbii, la frumusetea florilor, sau muzica. Un cintec, un imn de lauda intonat de un cor instruit. Speranta este o forta subordonata iubirii impletita cu credinta. Pe fondul unui cer senin zboara lin un porumbel alb reprezentind speranta divina. Subliniez speranta divina si nu speranta diabolica a raului. Satana spera sa impiedice citi mai multi oameni de la mintuire. Este un soi ciudad de speranta, dar nu vreau sa scriu prea mult despre speranta neagra a puterii raului. Ci doresc sa scriu despre acea speranta din visurile tinerilor, care ii face cutezatori pornind in viata inarmati cu idealuri nobile pline de altruism. Inima lui Dumnezeu este plina de ginduri de pace pentru omenire. Dorinta sa este sa-i mintuiasca pe toti oamenii.  
 
Dumnezeul nadejdii sa va umple de toata bucuria si pacea, pe care o da credinta, pentruca, prin puterea Duhului sfint, sa fiti tari in nadejde! Romani 15-13  
 
Iata ce mai gindesc in inima mea, si iata ce ma face sa mai trag nadejde:  
 
Bunatatile Domnului nu sau sfirsit,indurarile Lui nu sint la capat,  
 
Ci se inoiesc in fiecare dimineata. Si credinciosia Ta este atit de mare!  
 
Domnul este partea mea de mostenire , zice sufletul meu de aceea nadajduiesc in EL.  
 
Domnul este bun cu cine nadajduieste in EL, cu sufletul care il cauta. Plingerile lui Ieremia 3;21-25  
 
Speranta divina trebuie sa ne umple inimile, gindurile si orizontul vietii noastre va capata o alta culoare.Ca sa treci uneori prin prapastiile intunecoase ale vietii ai nevoie de speranta. De aceasta forta ce Dumnezeu o sadeste in om. O, cit de roditoare este speranta, ea se va naste si in altii daca avem speranta divina in noi. Oamenii care traiesc in sfera noastra de influenta vor observa aceasta si vor dori ca speranta sa se nasca si in ei. Biblia in toate capitolele ei este imbibata de speranta, mai ales cartea psalmilor. Ce ne descopera ca atunci cind calatorim prin valea umbrei mortii, putem avea speranta. Ca atunci cind suferinta loveste vietile noastre avem doua optiuni sa ne prabusim sau sa ne prindem prin credinta de Hristos cel ce poate oferi speranta chiar si in noaptea cea mai intunecata a vietii umane. Astazi doar plutim printre marile furtuni ale vietii, pe corabia sperantei. Ceva timp in urma am vazut un tablou, in care era infatisata o corabie de demult de lemn asa cum apar corabiile in filmele clasice. La carma corabiei era Isus imbracat asa cum il descriu Evangheliile si scriitorii ce au scris despre el sau o imagine mai familiara asa cum aparea in filmul lui Zefireli. Ceea ce impresiona in tablou era expresia fetei lui, care exprima hotarare, iubire, impletita cu pace. Cu toate ca valurile marii erau foarte mari, iar furtuna puternica, oamenii din corabie unii se tineau de Isus altii in jurul sau insa ceea ce ma impresionat in acest tablou era varietatea imbracamintei la acesti oameni. Privindu-i parca vedeai derularea vietii umane din toate secolele, idea autorului era ca in toate marile furtuni individuale sau generale. Au putut iesi victoriosi doar cei ce prin credinta sau prins de Isus. Chiar daca unii au trebuit sa plateasca cu viata pentru Evanghelie, ei au fost biruitori pentruca au avut speranta vietii vesnice. Ma gindesc la martiri si la inchizitia papala fata in fata doua categorii de oameni. Care erau armele martirilor-speranta si iubirea, ei mureau cu fata senina avind nadejdea deplina a invierii, fara nici un fel de ura fata de calaii lor religiosi. Iar oamenii din jur priveau acele fete senine ce dispareau in flacari si se intrebau: Ce inseamna asta? Ei vedeau ura inchizitorilor asa zisii aparatori ai adevarului folosind forta si focul. Si oamenii incep sa inteleaga ca daca cineva e patruns de spiritul adevarului nu se manifesta ca inchizitorii, ci ca adevaratii ucenici ai lui Isus sint cei de pe rug ce mor iubindu -si dusmanii si avind speranta ca vor primi mostenirea eterna. Si astazi indiferent care sint poverile ce ne apasa avem o uimitoare fagaduinta: Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sint cu voi in toate zilele pina la sfirsitul veacului.Amin.Matei 28-20  
 
Nu te teme, caci Eu sint cu tine; nu te uita cu ingrijorare, caci Eu sint Dumnezeul tau; Eu te intaresc, tot Eu iti vin in ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. Isaia 41-10  
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Zorii sperantei / Eugen Oniscu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 403, Anul II, 07 februarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Eugen Oniscu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Eugen Oniscu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!