CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Impresii >  


Autor: Georgeta Resteman         Publicat în: Ediţia nr. 172 din 21 iunie 2011        Toate Articolele Autorului

ZORII...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Sssstt!!!! Linişteeee!...Se ivesc zoriiiii... Plaja e-acum o-ntindere pustie de nisip decorat pe-alocuri cu scoici şi pietre rupte parcă din temelii de suflet... Mă plimb tăcută răcorindu-mi picioarele desculţe pe nisipul umed, când se sting lumini încet, încet şi se ridică umbra nopţii iar malurile se-nroşesc....să fie gândul meu? Din mare văd cum se ridic-alene, precum o minge-arzând în flăcări falnicul astru-al noii zile. Zâmbesc, gândesc frumos şi-mi scald privirea-n depărtări... M-aplec timid spre tine şi-ţi şoptesc uşor: încă mai dormi, iubite? Îţi mângâi fruntea 'naltă cu o timidă atingere de buze... Oare n-auzi cum pleoapele zorilor se ridică precum nişte aripi leneşe de pescăruş pentru a face loc luminii ce-mbrăţişeaz-acum cu dragoste Pământul? Nu simţi adierea proaspătă a brizei pregătindu-se ca să inunde iarăşi cu miresmele-i sărate atâtea suflete însingurate? Nici lacrimile florilor de portocal prelingându-se agale pe frunzele-adormite încă, nu le zăreşti?... Dar zbuciumul ultimei steluţe rătăcite pe boltă în încercarea-i zadarnică de a mai străluci câteva clipe? Sau poate mai visezi?... Păşesc desculţă pe covorul alb afundându-mi tălpile în moliciunea-i caldă şi totu-mi pare presărat cu taine... Deschid cu grijă uşa iatacului ce-ţi poart-amprenta vie şi te mai mângâi o dată cu privirea... respiri uşor şi îmi zâmbeşti de parcă-mi intuieşti prezenţa, încă visezi... Mai zăbovesc o clipă-n uşă şi-ţi număr calm, una, câte una... tresăririle. Poate că-n visul tău ce-i pe sfârşite, mai poţi zări câteva cioburi dintr-o oglindă spartă ce s-au împrăştiat în noapte printre-amintiri... şi ies apoi îngândurată... Un val rebel m-atinge lin, se luminează cerul şi marea-i mai albastră iar pescăruşii se avântă spre senin, ca şi cum ar da ultimul lor sărut, sărutul de taină dăruit văzduhului... mă ridic liniştită din genunchii gândului în care rătăcisem şi mă îndrept agale, din nou spre mine însămi... 

Referinţă Bibliografică:
ZORII... / Georgeta Resteman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 172, Anul I, 21 iunie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Georgeta Resteman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Georgeta Resteman
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!