AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Impresii >  


Autor: Anca Tănase         Publicat în: Ediţia nr. 277 din 04 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

Zorba
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Zorba 
  
Mergea agale, fără gânduri, cu mâinile în buzunare, parcă pierdut într-o lume la rândul ei aproape de pierdere. Avea timp : era şomer, nevasta îl părăsise, copiii plecaseră spre alte zări, mai promţătoare, munceau mult, erau obosiţi si trişti. Câinele murise. Banca îi luase casa. Mergea agale, întors în sine-însuşi, văzând fără să vadă, ascultând fără să audă. Trecând pe lângă cei doi cântăreţi, s-a oprit brusc, ca fulgerat de o idee care năvălea din adâncuri şi, apropiindu-se de cei doi, a rostit câteva cuvinte, ei au făcut semn că “da”, şi altă melodie a răsunat în marea piaţă din centrul oraşului. Omul s-a depărtat câţiva paşi, până în centrul pieţii, a ridicat un picior, apoi pe celălalt, oarecum ezitant, şi a început să danseze, braţele s-au înălţat şi ele, ca ale unei păsări îndrăgostite de vară şi zbor. Din ce în ce mai sigur, omul dansa ... câţiva trecători s-au oprit să privească, apoi alţii, si alţii ... turiştii aşezaţi la mesele din jur priveau şi ei. Şi omul dansa ... ritmul creştea, se răspândea, inunda, cutremur, maree, nebunie ... .sirtaky ... .Zorba redivivus, Zorba nu moare niciodată ... pereţii caselor din piaţa cea mare începeau să vibreze, în asfalt apăreau crăpături, îşi apropiau palmele şi băteau ritmul, au început să se apropie, unul câte unul, acum dansau toţi, Zorba multiplicat la nesfârşit, în sate, pe drumuri, în oraşe, de toate vârstele, frumoşi şi liberi. Cântecul s-a oprit brusc , a căzut, ca un cap retezat de ghilotină. Dansatorii s-au împrăştiat care-ncotro, zâmbitori şi răspândind lumină. Zorba şi-a continuat drumul, purtând în el cântecul, spre alte pieţe, să danseze ...  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Zorba / Anca Tănase : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 277, Anul I, 04 octombrie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Anca Tănase : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anca Tănase
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!