CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1033 din 29 octombrie 2013        Toate Articolele Autorului

Ziua Regelui Mihai I sărbătorită la Colegiul Naţional
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

25 octombrie are o dublă semnificaţie sărbătorească pentru români: Ziua Armatei române şi Ziua Majestăţii Sale, Regele Mihai I. Ambele evenimente au fost sărbătorite la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Piatra-Neamţ, în cadrul unor manifestări organizate de Catedra de istorie, reprezentată de prof. dr. Daniela Mătăsaru şi prof. Irina Gireadă, Clubul de istorie „Calistraţii” şi Biblioteca C.N.C.H. coordonată de bibliotecar Reghina Fotea.  

Au participat elevii claselor a X-a D, a X-a F, a XI-a D, a XI-a F. Tema evenimentului a fost: Semnificaţiile zilei de 25 octombrie în Istoria României.  

Scopul îl reprezintă creşterea gradului de interes al elevilor în cunoaşterea evenimentelor legate de istoria recentă a neamului, şi, implicit, conştientizarea rolului unor personalităţi în evenimentele din secolul trecut.  

Vineri, 25 ctombrie, în Sala de festivităţi „Sidonia Hogaş”, începând cu ora 11, a avut loc o dezbatere legată de Personalitatea Regelui Mihai - singurul şef de stat implicat în cel de al Doilea Război Mondial care se mai află în viaţă.  

De asemenea, a fost organizată şi o expoziţie tematică de carte, fotografii şi obiecte militare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. (Aurel V. ZGHERAN - aurel.vzgheran@yahoo.com)  

 

Referinţă Bibliografică:
Ziua Regelui Mihai I sărbătorită la Colegiul Naţional Calistrat Hogaş din Piatra Neamţ / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1033, Anul III, 29 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!