CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Reportaj >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 862 din 11 mai 2013        Toate Articolele Autorului

ZIUA DUNĂRII ... LA MOLDOVA NOUĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

ZIUA DUNĂRII… LA MOLDOVA NOUĂ.  


Dunărea fluviul care ne-a însoţit de a lungul istoriei apărându-ne de furia multor duşmani este omagiat de către cei ce trăiesc pe malurile sale. La Moldova Nouă membrii cercului de arheologie şi istorie clasele V-VIII au iniţiat mai multe manifestări dedicate Zilei Dunării. Astfel în luna mai au participat la o excursie pe traseul Moldova Nouă – Drobeta Turnu Severin. La clubul elevilor va avea loc în 22 iunie 2005 un simpozion cu tema ,,Vechimea aşezărilor din Clisura Dunării’’.
Manifestări dedicate acestei simbolice zile au avut loc şi la sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Moldova Nouă, unde membrii acestei organizaţii şi invitaţii acestora au putut discuta despre; ,,Repere istorice daco-romane în Clisura Dunării’’ prezentate de domnul Mihai LEONTE, preşedintele acestei organizaţii. Articolul mai sus menţionat este prezentat în revista virtuala ,,ZAMOLXIS’’ unde este foarte apreciat. Fiind vorba totuşi de Ziua Dunării au fost prezentate şi unele cărţi, ce au ca tematică bătrânul Danubiu. Astfel s-au prezentat lucrarea soţilor Ştefan şi Alexandrina NEGREA ,,Din defileul Dunării în Cheile Nerei’’o lucrare de referinţă turistică dar şi ştiinţifică. S-a făcut referiri şi la ,,România pitorească’’ a lui Alexandru Vlahuţă ajungându-se şi la Jules VERNE cu al său ,,Pilot de pe Dunăre’’.
Din discuţiile purtate, vorbitorii au lăsat să se înţeleagă că o influenţă negativă, în privinţa ecologiei a avut-o barajul de la Porţile de Fier, prin dispariţia faunei specifice din zona Ostrovului de lângă Moldova Veche. Influenţă negativă, este şi faptul că au dispărut celebra scrumbie de Dunăre, afectându-se perpetuarea acestei specii. În concluzie s-a arătat că pentru Europa, Dunărea a reprezentat un adevărat miracol, iar pentru poporul român cel mai de nădejde paznic din Sud. Bătrânii pensionari au luat hotărârea de a căuta şi alte lucrări despre Dunăre, tema fiind foarte interesantă şi mereu de actualitate.  

 

articol de Mihai LEONTE Moldova Veche - România  

 

Referinţă Bibliografică:
ZIUA DUNĂRII ... LA MOLDOVA NOUĂ / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 862, Anul III, 11 mai 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!