AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  


Autor: Tatiana Scurtu Munteanu         Publicat în: Ediţia nr. 752 din 21 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Ziua Culturii Române – sărbătorită la Biblioteca “V. A. Urechia” din Galaţi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Pe 15 ianuarie 2013, la 163 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, câteva sute de gălăţeni au fost prezenţi la ceremonia de inaugurare a celei de-a cincea filiale a Bibliotecii “V. A. Urechia” din Galaţi. Colegiul Tehnic “Aurel Vlaicu”, fostul Liceu Metalurgic, situat în cartierul Micro 40, va găzdui filiala ce-i poartă numele istoricului şi academicianului Paul Păltănea (1924-2008), autorul “Istoriei oraşului Galaţi de la origini până în 1918” şi fost bibliotecar al aceleiaşi instituţii.  
Noua filială pune la dispoziţia cititorilor peste 50.000 de documente, cu obiectivul de a mări colecţia până la 120.000 de exemplare, disponibile pentru împrumut şi sala de lectură, şi acces la internet. Directorul Bibliotecii “V. A. Urechia”, Ilie Zanfir, şi-a exprimat bucuria de a avea posibilitatea extinderii accesului la cultură şi în zonele limitrofe ale oraşului precum şi dorinţa înfiinţării unei biblioteci destinate copiilor în sediul Clubului Sidex, din cartierul Ţiglina I, acolo unde, pe vremuri, primarul Galaţiului, Marius Stan, visa deschiderea primei biblioteci a unui club de fotbal.  
La acest eveniment au fost prezenţi numeroşi reprezentanţi ai administraţiei locale, în frunte cu primarul Marius Stan, viceprimarul Florin Popa, deputatul Aurel Nechita, preşedintele Consiliului Judeţean Nicolae Bacalbaşa, Marius Mitrof, Cristi Căldăraru, dar şi familia remarcabilului cercetător, Paul Păltănea. Slujba de sfinţire a noului sediu a fost oficiată de părintele protopop Eugen Buruiană. Câţiva copii de la grădiniţa “Otilia Cazimir”, îndrumaţi de educatoarele Carmen Chiurtu şi Alina Lazăr, i-au întâmpinat pe invitaţi cu pâine şi cu sare, iar după discursul oficialităţilor au prezentat un moment emoţionant de reproducere din poezia lui Mihai Eminescu: “Revedere”, recitată de Andreea Andrei şi Maria Luchian, “Somnoroase păsărele”, de Alexia Domniţanu sau “La mijloc de codru”, de Crina Munteanu.  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Ziua Culturii Române – sărbătorită la Biblioteca “V. A. Urechia” din Galaţi / Tatiana Scurtu Munteanu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 752, Anul III, 21 ianuarie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Tatiana Scurtu Munteanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Tatiana Scurtu Munteanu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!