CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 481 din 25 aprilie 2012        Toate Articolele Autorului

Ziua culturii clujene
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sub egida Ligi Scriitorilor Români 
  
Ziua culturii clujene 
  
La iniţiativa Ligi Scriitorilor din România a avut loc în data de 25 aprilie „Ziua culturii clujene “, organizată în perspectiva apropiatelor manifestări culturale din cadrul “Zilelor Clujului “, ce vor avea loc în perioada 25 mai-1 iunie a.c. 
  
În prima parte a zilei, la Centrul de Zi pentru Vârstnici nr.2(coordonator Maria Bobină ), sub conducerea preşedintelui Ligi Scriitorilor, în cadrul Cenaclului literar”Vasile Sav “, în prezenţa unui numeros public,având ca invitat de onoare pe deputatul Mircia Giurgiu, s-a desfăşurat medalionul literar “Memoria calendarului-Vasile Copilu-Gheatră şi Traian Mihai “. 
  
Despre cei doi poeţi au vorbit foarte documentat profesorul Vasile Sfârlea şi criticul literar Al.Florin Ţene, preşedintele Ligi Scriitorilor Români. 
  
În continuare a avut loc medalionul literar-poetic ”Clujul primăverii noastre “, în cadrul acestuia au citit din lucrările lor : Maria Pop, Maria Racolţea, Aurel Chira, V.Şoptirean şi Florica Gal. 
  
Prima parte a acestor manifestări s-a încheiat cu medalionul literar-istoric” Prin adevăr învingem o părere-tragedia Titanicului“, susţinut de Aurel Vuşcan. 
  
A doua parte a manifestărilor “Ziua culturii clujene “ s-a desfăşurat la Cercul Militar, Sala Armelor, cu participarea membrilor cenaclului “ Artur Silvestri“, patronat de Filiala Cluj a Ligi Scriitorilor, şi a unui numeros public. 
  
Manifestarea a fost deschisă de profesoara Antonia Bodea, preşedinta cenaclului, care a anunţat ordinea de zi. După care Al.Florin Ţene a făcut o informare despre activitatea Ligi Scriitorilor în ultima perioadă, arătînd că în zilele de 11, 12 şi 13 mai a.c. Liga Scriitorilor împreună cu scriitorul Claudiu Şimonati organizează la Geoagiu Băi, la Hotel Ceres, Simpozionul”Poetul Traian Mihai-100 de ani de la trecerea în eternitate “. 
  
În continuare a urmat medalionul literar “Poeţi clujeni de lângă noi- Emilia Tudose “, în care poeta a făcut o retrospectivă a activităţii sale literare, citind în continuare câteva poezii din creaţia sa.Despre poetă a vorbit scriitorii: Iulian Patca, Vasile B.Gădălin, Ion Constantinescu şi Antonia Bodea. 
  
În încheierea manifestării a urmat medalionul literar ”Carte frumoasă cinste cui te-a scris-Teofil Mândruţiu“. Despre cele trei cărţi de poezie “Patimi “, “Regina de vise “ şi “Regină de vise “ a vorbit Antonia Bodea şi Al.Florin Ţene. În continuare poetul a citit din poeziile sale cuprinse în cele trei volume. 
  
Manifestarea maraton ce s-a întins pe parcursul unei zile s-a încheiat în aplauzele numerosului public participant. 
  
Viitoarea şedinţă a cenaclului “Vasile Sav “ v-a avea loc în data de miercuri, 30 mai, orele 11, la Centrul de Zi pentru Vârstnici nr.2, din str. Decebal nr.21, iar şedinţa cenaclului “Artur Silvestri “ se v-a ţine joi, 31 mai, orele 17, a.c. la Cercul Militar. 
  
Karina Drăgaş 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Ziua culturii clujene / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 481, Anul II, 25 aprilie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!