CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Rodica Elena Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 904 din 22 iunie 2013        Toate Articolele Autorului

ZIUA 44 - O NOUĂ ZI PENTRU BASARABIA!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Ziua 44  

 

JOI, 20 IUNIE  

 

Cântăreţul de muzică uşoară Paul Ciprian Surugiu, cunoscut sub numele de scenă Fuego, ne-a transmis, în semn de susţinere, o scrisoare deschisă. ,,Mă identific cu Basarabia, cu acel pământ frate, parte de Românie, cu horele-i alegorice, cu zonele-i împovărate de lacrimi, de glas şi iubire, de vers şi joc. Iubesc întreg tărâmul românesc, cu văile şi codrii parfumaţi, cu dealurile semeţe, răsfirate printre nori, ce servesc drept acoperiş al unei lumi fascinate de poezia neamului, de arta autentică, de valorile nealterate“, notează artistul îndrăgit pe ambele maluri ale Prutului.  

 

,,Iubesc Basarabia cu oamenii ei buni şi curaţi la suflet, publicul de la Chişinău fiind publicul pe care şi l-ar dori orice artist, cald, receptiv, sensibil, sincer”, se confesează Fuego. ,,Confraţii basarabeni m-au congratulat cu sintagma ambasador! Este o misiune pe care mi-am asumat-o, de cum am trecut pentru prima dată, în urmă cu un deceniu, Prutul! În aceşti 10 ani, am încercat, indiferent în ce colţ de lume m-am aflat, să fac cunoscută spectatorilor mei, puternica legătură de conştiinţă, limbă şi sânge dintre românii neamului meu.  


Şi nu voi renunţa niciodată la această misiune nobilă, care aduce mai aproape cele două spaţii comune, unindu-le involuntar, prin puterea exercitată de muzică, de intensitatea care stăpâneşte neamul românesc, limba română, cea care înnoadă şi reîntregeşte“, punctează Fuego  

.  

Iar pentru a întoarce o lege a lui Murphy, vom spune că dacă ceva poate să meargă bine, va merge. În acest sens, iată-i pe focşăneni strângând semnături în diferite locuri din oras:  

1. Piaţa Unirii (terasa Expresso);  

2. Queen Pub (bd. Gării 20);  

3. Piaţa Moldovei (în faţa complexului Carrefour), numai în zilele de miercuri şi sâmbătă.  

 

O nouă zi pentru Basarabia!  

Referinţă Bibliografică:
ZIUA 44 - O NOUĂ ZI PENTRU BASARABIA! / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 904, Anul III, 22 iunie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!