CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 682 din 12 noiembrie 2012        Toate Articolele Autorului

ZILELE CULTURII LA MOLDOVA NOUĂ 2009
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

ZILELE CULTURII LA MOLDOVA NOUĂ 2009  

 

Distins auditoriu,  

 

Efortul autorităţilor locale de organiza o nouă ediţie a Zilelor Culturii la Moldova Nouă este lăudabilă. Investiţia în cultură este una care de multe ori nu se prea vede. Totuşi se simte necesitatea investiţiei în cultură. Personal am beneficiat de un sprijin local destul de consistent, pot spune asta cu inima deschisă. La prima plachetă tipărită ALB-NEGRU 1999, soţii Delia şi Ionel LUNGU m-au sponsorizat. Pe atunci nu prea se lucra cu calculatorul şi un sprijin l-am primit de la domnul Mihail IONESCU şi Marian COCEAN pentru tipărirea plachetelor; ALB-NEGRU 1999, NOSTALGII 2000, REVERII ADVERSE şi VALENŢE MEDII 2001.  

Volumul APOGEUL METAFORIC 2004 a fost sponsorizat de Primăria Moldova Nouă, ca şi volumul MIRAJELE ALBASTRE 2008. Volumele tipărite au ISBN şi deci au intrat în Biblioteca Naţională a României. Alţi sponsori ai volumelor mele sunt şi domnul Eugen BĂLEANU prin societatea de cablu pe care o conduce. Medicul Ioan GUGA printr-o sponsorizare personală, dar şi domnul Marian COCEAN.  

Scrierile mele au ajuns pe toate meridianele lumii începând din Japonia şi terminând cu Canada. Asta datorită şi faptului pentru că din anul 2006 am iniţiat un ciclu de volume antologice a poeţilor de pe NET, denumit ciclul VIEŢII. Din acest ciclu au apărut volumele; SPIRALELE VIEŢII 2006, DRUMURILE VIEŢII 2007, MIRAJELE VIEŢII 2007 şi IZVOARELE VIEŢII 2009. În aceste volume şi-au făcut debutul scriitoricesc mulţi poeţi necunoscuţi până atunci. Pregătim volumul pentru anul 2010; SPERANŢELE VIEŢII. Consider că acest lucru trebuie să fie o mare mulţumire pentru concetăţenii mei din Moldova Nouă, oraşul care m-a adoptat în anul 1966. Activitatea mea literară se poate exemplifica şi prin apariţii în multe reviste electronice din străinătate cum ar fi; AGERO din Stuttgart - Germania, Observatorul din Toronto - Canada. Am deschis diverse site-uri virtuale prin care încerc să promovez scrierile mele, date istorice despre zona Clisura Dunării, localităţii în care trăim şi mergând mai departe, scrieri despre ţara noastră România. Astfel intrând în zona locală am copiat prin scanare Monografia Clisurii scrisă de Alexandru MOISI, aceste pagini am început să le postez pe NET şi au stârnit un deosebit interes, fiindu-mi solicitat CD-ul cu această lucrare de mai mulţi cititori. Vreau să menţionez că această lucrare am solicitat-o mai multor localnici, fiind REFUZAT! Printre aceştia se numără şi un consilier local!  

Sper într-o nesfârşită continuitate a Zilelor Culturii la Moldova Nouă. Ar fi multe de spus, însă consider că se va reţine esenţialul, adică; MERGEM ÎNAINTE…  

Referinţă Bibliografică:
ZILELE CULTURII LA MOLDOVA NOUĂ 2009 / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 682, Anul II, 12 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!