CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Stan Virgil         Publicat în: Ediţia nr. 579 din 01 august 2012        Toate Articolele Autorului

ZBOR SPRE STELE - fragm. 7
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Domnişoară... 
  
- Dalia, vă rog domnule Dunca, este aşa de simplu ...  
  
- Ok, este în regulă, am mai spus acest lucru şi ar fi penibil să mă tot repet. Nu am făcut nimic deosebit decât ar fi făcut orice om în locul meu.  
  
- Da, dar... 
  
- Mi-ai face o deosebită plăcere dacă nu am mai readuce în discuţie acel moment care pentru nimeni nu este o amintire plăcută. 
  
- Aşa este, spuse şi Minela. Dalia este recuperată fizic însă prin acest tratament se pot îndepărta orice sechele care ar mai aminti de accident, de aceea Cristian ne-a ”gonit'' de acasă, mai spuse ea veselă. Eu sunt pe post de bodyguard. Urmăresc respectarea cu stricteţe a tuturor procedurilor indicate de medicul terapeut. Altfel nu ne mai primeşte acasă, continuă să glumească doamna Trifan bine dispusă. 
  
- Dar mă repet, nu uitaţi că atât timp cât sunteţi în baza de tratament lângă Dalia, profitaţi şi dumneavoastră de dotările noastre, folosindu-le.  
  
- Să fiţi sigur că voi profita de aceste oportunităţi. 
  
Cina se desfăşura într-o atmosferă veselă. Ştefan în timp ce sorbea din licoarea cu parfum de ottonel al vinului, le studia discret pe cele două femei. Constata diferenţele dintre ele nu numai datorate vârstelor, cât mai ales că nu exista nicio trăsătură comună, nimic care să sugereze că ar fi rude. 
  
Cum auzi invitaţia solistului orchestrei de a ieşi mesenii pe ring, Ştefan bine dispus, o invită pe Minela la dans. Aceasta încântată, mai ales că aştepta încă de la începutul mesei festive acest moment, acceptă invitaţia imediat, mulţumindu-i. 
  
Încă de la absolvirea facultăţii Ştefan şi-a petrecut timpul mai mult prin hoteluri şi restaurante, aşa că ştia cum să poarte o femeie pe ringul de dans şi cunoştea destul de bine ce poate impresiona o femeie de 45 de ani ca atitudine. Era foarte atent la eleganţa gesturilor sale faţă de partenera din această seară.  
  
- Vă mulţumesc domnule Dunca pentru invitaţie, îi şopti emoţionată Minela la ureche. Simţeam că dacă mai stau pe scaun şi nu intru pe ring când aud saxofonul ca pe o chemare, nu mai sunt eu cea căruia îi place atât de mult dansul, mai ales ritmurile lente şi pasionale ca acesta.  
  
Sunt înnebunită după muzica de saxofon şi când am observat că există acest instrument în cadrul formaţiei am devenit şi mai fericită. Acasă după o zi obositoare când doresc să mă relaxez, pun un disc şi nu mă mai satur să-l ascult pe Fausto Papetti cu muzica lui divină a anilor '60-'70, când a ajuns în culmea gloriei sale artistice. Îmi mai place de asemeni şi saxofonistul american Kenneth Bruce Gorelick, pe numele lui de scenă Kenny G. Dalia a reuşit să-mi descarce câteva dintre melodiile lui, de pe youtube. 
  
- Mă bucur doamna Trifan că sunteţi astfel mai fericită plăcându-vă cum cântă orchestra noastră şi mai ales că iubiţi saxofonul şi dansul. Printre mulţimea viciilor mele se numără şi acesta. Îmi place să mă aventurez pe ring la braţul unei femeie frumoasă ca dumneavoastră. 
  
- Vai domnule Dunca, nu mai exageraţi cu aprecierile. Nu vreau să le consider doar de complezenţă, fiindu-vă musafiră. 
  
- Nu fac asemenea greşeli doamnă. Când o femeie este frumoasă într-adevăr, este frumoasă şi pentru mine. Nu exagerez cu nimic. Nu vă lipseşte nimic să fiţi considerată o femeie frumoasă de către cei care se pricep la frumuseţea feminină. De când lucrez în turism şi nu sunt puţini ani, prin faţa mea s-au perindat mii de femei care şi-au etalat frumuseţea fizică, ori pe podiumul de prezentare a modei, ori pe holurile Complexului meu. Acum cred că pot spune că mi-am creat un anumit punct de vedere profesional asupra frumuseţii feminine. 
  
- Nu vă pot contrazice domnule Dunca. Eu nu provin din turism, de unde să pot căpăta o asemenea expertiză asupra frumuseţii feminine şi sincer vă spun că nu m-a interesat acest subiect acolo în orăşelul unde trăiesc. Este suficient că soţul îmi apreciază frumuseţea şi mai ales că nu are timp să descopere alte tentaţii feminine din cauza obligaţiilor sale profesionale. 
  
- Acesta este un sacrilegiu, o privare a bărbatului de libertate exprimării artistice. Femeia trebuie de multe ori privită ca pe un obiect de artă. O sculptură a naturii care a inspirat marii artişti ai lumii ce au generat opere nemuritoare cu dalta sau penelul lor. Fără o femeie frumoasă toate acestea nu puteau să apară. Şi apoi nu poate exista doar muncă şi iar muncă. Avem nevoie şi de relaxare, să poţi pleca a doua zi la serviciu cu mai mult optimism. 
  
- Privitul sau admiratul unei femei frumoase nu te face mai harnic la serviciu a doua zi, răspunse Minela sentenţios. 
  
- Desigur, dar eşti mai bine dispus. În viaţă există şi ceva pentru care merită să te lupţi. De exemplu o femeie frumoasă ca dumneavoastră. 
  
- Domnule Dunca, vreau să încetaţi, protestă îmbujorată de plăcere Minela. Ori doriţi să vă distraţi pe seama fizicului meu, ori nu vă înţeleg! Ce nu vă place la mine? 
  
- Scuze doamna Trifan. Cu fizicul dumneavoastră totul este în regulă. Pot spune că prea în regulă. Dacă nu l-aş respecta atât de mult pe soţul dumneavoastră, aş fi tentat să abordez o altă strategie. Una de a vă cuceri sentimental. 
  
- Bănuiesc că în seara aceasta v-aţi propus să fiţi comic. Mă distrează discuţia. Păcat că orchestra a schimbat ritmul şi nu mai avem timp de asemenea dialoguri hazlii. În sinea sa Minela se gândea că nu ar strica ca Dunca să-l respecte mai puţin pe soţul său şi să-şi îndrepte mai multă atenţie asupra ei. 
  
- Pot schimba programul orchestrei dacă doriţi doamnă Trifan. Nu uitaţi că eu sunt patronul. 
  
- Nu ar fi corect faţă de clienţi dumneavoastră să cânte ce vă convine sau ce vă place numai dumneavoastră, în loc să creeze un mediu ambiental de care turiştii ce vă vizitează locaţia să nu uite aşa de curând, că de aceea sosesc pe litoral, să se simtă bine. 
  
- Aveţi dreptate doamnă. Sunt doar un bărbat încă tânăr pot spune, surprins şi luat pe nepregătite de o femeie distinsă, elegantă şi mai ales frumoasă. Îmi cer scuze. Uitaţi discuţia. Să ne limităm doar la dans şi atât. Nu am nicio intenţie de a vă jigni. 
  
Dansul celor doi parteneri şi-a urmat cursul ritmului dictat de orchestră. Minela asculta acordurile în surdină ale saxofonului şi parcă îi părea rău că l-a repezit pe Ştefan şi nu l-a lăsat să-şi desfăşoare mai departe întregul lui repertoriu de bărbat cuceritor. Era interesată să vadă până unde poate ajunge "obrăznicia" unui amorez. Spera să nu-l fi speriat aşa de tare încât să nu mai abordeze subiectul. Îi plăcea cochetăria şi mai ales să fie curtată. Cărei femei i-ar fi displăcut acest lucru? 
  
La terminarea partidei de dans, între cei doi parteneri s-a instalat o stare de amiciţie. Nu mai erau aşa de distanţi ca la intrarea pe ringul de dans. La întreruperea dansului, când Ştefan i-a sărutat mâna, Minela i-a strâns vădit emoţionată degetele. 
  
Dalia privindu-i când s-au aşezat la masă, a sesizat imediat că între ei s-a întâmplat ceva, dar nu putea să-şi dea seama ce anume putea fi. Era intrigată şi trebuia să afle ce anume s-a întâmplat pe ring ca să poată trage concluzia asupra situaţiei care a creat acea atmosferă amicală între cei doi atât de protocolari până la plecarea la dans. 
  
Din nou la masă, atât Ştefan cât şi Minela încercau să nu lase impresia că în timpul petrecut pe ring s-ar fi creat o anumită stare care să le modifice statutul lor de cunoştinţe şi colaboratori în afaceri. De fapt a fost un dans între doi prieteni, uneori poate prea apropiaţi, făcând ca fiecare să simtă corpul celuilalt cum freamătă de dorinţe, de pasiuni şi vibraţii, ce nu ar fi trebuit să apară între persoane aflate în situaţia lor. 
  
Fiecare îşi făcuse o anumită impresie despre partenerul de dans. Minela percepea fără să-şi dorească acest lucru, o anumită atracţie fizică faţă de bărbatul care i-a dirijat paşii pe ring şi care i-a mângâiat atât de plăcut cu pectoralii plinătatea sânilor. Simţea cum se întăresc la fiecare atingere involuntară, cum devin tot mai obraznici şi cum mameloanele sparg pânza subţire a rochiei lipită de trupul partenerului de dans.  
  
În acele momente şi-ar fi dorit să fie alături de soţ. Aceste chemări dureroase spre o iubire interzisă nu ar fi fost posibile. Îşi cunoştea atât de bine soţul şi în seara asta îl simţea atât de departe de nevoile sale sentimentale sau sexuale. Nu din cauza faptului că nu o mai iubea la fel de mult ca atunci cânt s-a îndrăgostit de ea ci, pentru că afacerile şi grijile create de acestea l-au îndepărtat tot mai mult de problemele familiare şi mai ales de dorinţele sale acute de femeie.  
  
Desigur că se înţelegeau la fel de bine. Totuşi, parcă nu mai exista acea relaţie plină de romantism, plină de poezie şi fior, când era suficient să se ia de mână şi să pornească cu gândurile pe culmi neexplorate, să hoinărească pe tărâmuri nebănuite, uneori chiar interzise. Dispăruse parcă acea vibraţie care făcea fericit un om îndrăgostit. Nu însemna că nu se mai iubeau la fel de mult ca atunci când s-au îndrăgostit unul de celălalt. Doar că altceva a luat locul acelor trăiri. Munca, grija zilei de mâine, afacerile, scadenţele bancare. Parcă nu mai trăiau pentru ei şi prin ei. Alte fenomene le conducea viaţa, iar satisfacţiile nu mai erau aceleaşi ca în urmă cu şase ani când erau mai săraci dar fericiţi. Dragostea are mereu nevoie de mici dovezi de afecţiune. Un gest mărunt poate surprinde în mod plăcut persoana care doreşte mereu să fie iubită. 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
ZBOR SPRE STELE - fragm. 7 / Stan Virgil : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 579, Anul II, 01 august 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Stan Virgil : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Stan Virgil
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!