AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: George Baciu         Publicat în: Ediţia nr. 535 din 18 iunie 2012        Toate Articolele Autorului

VREME ESTIVALA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Caleaşca verii se zbenguie pe albia râului. Amiaza cu obrajii roşii a ieşit la scaldă, aproape goală. Pe sub ceafa dealului aleargă un cal cu cerul în şa. Poteca dinspre pădure coboară încet, desculţă, când pe lângă umbra fagilor, când pe lângă şoldul caselor pitite sub şindrila negricioasă mirosind a putregai. Norii gâfâind de sete moţăie pe dâra zării de dincolo de creştetul zăvoiului. La fântâna din colţ, o fată din flori şi-afundă sânii în zornăitul apei din palma ciuturii. Lângă ea, uliţa mare îşi scutură praful de pe genunchi. 
  
Ici-colo iarba trage să moară. Despletite, sălciile se roagă pământului să le arate rădăcina ploii.  
  
Soarele trece pârleazul către amurg. Căldura şi-a mai răcorit sângele. O mierlă şuieră ca un flaut, pe maidanul de lângă biserică. Satul începe să se ofilească asemenea bunicului care în fiecare dimineaţă caută drumul spre cimitir. 
  
Aştept luna cocoţat pe fruntea dudului de la marginea dealului. 
  
Mă lasă timpul în urmă. 
  
GEORGE BACIU 
  
Referinţă Bibliografică:
VREME ESTIVALA / George Baciu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 535, Anul II, 18 iunie 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 George Baciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Baciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!