CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Marturii >  


Autor: Zuba Ecaterina         Publicat în: Ediţia nr. 149 din 29 mai 2011        Toate Articolele Autorului

Vizitând meleagurile copilăriei după cincizeci de ani – comuna Saschiz, judeţul Mureş
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ecaterina Zuba ne împărtăşeşte experienţa revederii plaiurilor copilăriei după o absenţă de peste cincizeci de ani. Este vorba despre comuna Saschiz din judeţul Mureş, nu departe de Sighişoara, localitate în care a urmat şcoala generală şi a învăţat ce înseamnă bucuria de a trăi alături de cei dragi, fiind înconjurată de frumseţea de neuitat a podişului transilvan. 
  
Dorinţa de a revedea pe cei dragi şi de a rememora trecutul au condus-o pe Ecaterina să viziteze din nou acele meleaguri şi să descopere că deşi timpul a trecut, experienţa acelor ani continuă să fie vie prin privelişti cunoscute şi mai ales prin oameni care nu au uitat-o vreodată. Vizitând locuinţele celor ce i-au însoţit copilăria, Ecaterina a înţeles încă o dată că niciodată nu vor putea fi şterse amintirile acelor timpuri când copil fiind se bucura împreună cu colegele de clasă participând la viaţa vie de atunci a bogatei comune Saschiz. 
  
Chiar dacă realităţile s-au schimbat dramatic în timpul care s-a scurs, totuşi nimic nu poate lua locul tărâmului de vis al copilăriei, care cu inocenţa unei vârste nemuritoare ne urmează pe cărarea vieţii până la sfârşit. Saschiz-ul rămâne la fel de plin de farmec pentru Ecaterina ca întotdeauna. Aceasta este experienţa ei pe care vă invit să o ascultaţi. 
  

 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Vizitând meleagurile copilăriei după cincizeci de ani – comuna Saschiz, judeţul Mureş / Zuba Ecaterina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 149, Anul I, 29 mai 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Zuba Ecaterina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Zuba Ecaterina
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!