AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Scrieri >  


Autor: Viorel Darie         Publicat în: Ediţia nr. 1129 din 02 februarie 2014        Toate Articolele Autorului

Vis în zi de vară
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vis în zi de vară  
 
Ce zi minunată! Cer albastru şi pur. Parc întins şi verde. Soarele luminând dulce. Tulpinele cu flori roşii şi ramurile teilor legănându-se uşor. Marginile înverzite ale parcului reflectându-se fantastic pe cerul curat şi clar al orizontului.  
 
Nu e nimeni în tot parcul. E doar paradisul meu. Sunt un visător, dorm liniştit, izbăvit de orice griji, cât e ziua de mare, printre ierburi şi flori. Lucrează albinele pentru mine, aşa că eu dorm liniştit, cu faţa la soare, în adierea caldă de vară.  
 
Atât de adânc am adormit încât, de la o vreme, încep să visez. Îmi părea că cineva se apropie de mine şi îmi priveşte somnul. Era o fată ca o şcolăriţă cuminte cu ghiozdan.  
 
Ce fată minunată! N-am mai văzut nicicând una mai frumoasă ca ea!  
 
Poţi să-mi arăţi caietele tale?... Nu ai caiete?... Atunci, te rog, arată-mi cărţile tale de şcoală… Nicio carte?... Povesteşte-mi despre lecţiile învăţate azi… Nicio lecţie?… Bine, dar ce fel de şcolăriţă eşti?... Vreau să-ţi văd ghiozdanul… E gol?... Ah!... Ce-i asta? Înăuntru, în ghiozdan sunt doar plante şi fluturi!? Nu eşti şcolăriţă?... Da, acum înţeleg bine, eşti îndrăgostită de natură şi pasionată de studiul ei! Povesteşte-mi ceva, orice, dacă vrei…  
 
Minunata fată s-a aşezat chiar lângă mine. Îi simteam atât de aproape răsuflarea pură, bătăile uşoare ale inimii şi, mai ales, privirile misterioase ale ochilor ei!  
 
Când m-a atins cu mâna pe faţă, m-am trezit. Am privit în jur, nedumerit. Fata cea frumoasă dispăruse. Unde era? De ce a plecat?  
 
A fost o fată sau numai un vis? Cerul a fost rochia ei de vară, albastră? Soarele cel dulce i-a fost privirea ochilor? Oglindirile orizontului au fost ochii aceia plini de mister? Trandafiri erau buzele de culoarea cireşelor coapte? Ramurile suple ale copacilor erau mâinile ei delicate? Vântul ce adia uşor a fost calda ei răsuflare?  
 
Aş vrea cândva să am din nou acest vis. Dar ştiu, îl voi regăsi cândva, atunci când cerul va fi din nou albastru, când iarba va fi foarte verde şi când orizontul va fi foarte pur!  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Vis în zi de vară / Viorel Darie : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1129, Anul IV, 02 februarie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Viorel Darie : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Darie
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!