CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Dalelina John         Publicat în: Ediţia nr. 831 din 10 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

Vieţi reciclate
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De la o vreme am fost mai atentă la un fenomen, apărut demultişor în localitea de domiciliu, provincială şi liniştită. Incepand de la angajaţii de la firma de salubritate din oraş pană la oamenii dintr-un cartier mai puţin central toată lumea reciclează. Cei de la firmele de salubritate au cate un sac ”ataşat” şi sunt mai putin privilegiaţi pentru că nu prea mai au ce recicla. Sunt alţi ”profesionişti” care se trezesc mai de dimineata şi trec, pe rand prin acelasi procedeu. Sunt înarmati cu câte un sac imens, cât un dirijabil, murdar şi emanand a condiţionare. Au şi un carlig de care se folosesc şi am început să-i cunosc. Vin la ore diferite, caută ”democratic” tot ce se poate folosi, şi tot timpul se mai gaseşte câte ceva. Există şi categorii de reciclatori. Adică unii reciclează plasticul, alţii aluminiul şi mai rar am vazut reciclatori de hârtie.  
 
Gunoiul înseamnă bani şi un venit sigur pentru cei care sunt implicaţi în sistemul acesta neoficial. Nu vreau sa vorbesc despre acest aspect. Mi s-ar parea mai simplu să se oficializeze acest sistem de reciclare şi banii să se întoarcă într-un sistem de asigurari sociale, aşa cum se încearcă prin alte zări. Dar aici nu se doreste aşa ceva, de ambele părti. ,,Legarea de glie” (adică transformarea într-un loc de muncă nu convine celor care recilează- sunt cei nu se adaptează niciunui sistem) şi nici celor care trebuie să o facă oficial (”trebuie”deoarece nu o fac cu simţ de răspundere) şi pentru că e vorba de prea mulţi bani în joc.  
 
Pe acest drum de 20 de minute catre serviciu am început să vad o realitate inclusă într- un tablou intens, plin de culori contrastante şi simbolism. De-a lungul observarii acestui fenomen am trecut prin diferite faze: de la binecunoscuta strangere de stomac(de milă-prostească de altfel) , apoi prin teama de a nu fi vreodată în locul lor(exarcerbarea instictului de supraveţuire) sau nevoia de a fi generatoare de ”deşeuri” în mod voit (generozitate falsă?!) pană la detaşarea capatată privind acea sticlă (prin care vedeam acest tablou ) şi a mecanismului care-mi deforma întelegerea. Alchimizarea propriilor trăiri m-a facut să cred că, în sfarşit, fac parte din categoria celor care au venit în această viată ”la reciclare” şi acest lucru reprezintă evoluţie.  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Vieţi reciclate / Dalelina John : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 831, Anul III, 10 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!