CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Radu Liviu Dan         Publicat în: Ediţia nr. 1046 din 11 noiembrie 2013        Toate Articolele Autorului

Vidra
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Eşti superbă în rochia albă! Parcă ai fi mireasa de la malul lacului... E superb şi lănţişorul de argint cu inimioară!
- Se poartă argintul,dragule! Uite, am şi brăţara tot din argint, iar inimioara cu pietre Swarovsky e cea dăruită de tine ...
- Se potriveşte la părul tău sublim negru. Nu trebuia să-l tunzi până la umeri! Când m-ai întrebat, ţi-am zis să-l laşi mai lung...
- Îmi place apa, mă reconfortează.
- Taică-meu a împânzit golfuleţul cu plase, mâine vom avea la masă peşte din cel mai bun. Ai să-mi cunoşti şi prietenii şi-o să ne distrăm de minune!
- Crezi că peştilor le va plăcea de mine!?..
- Părinţii mei te plac, te vor a mea! Peştii adoră apa! Eşti atât de frumoasă că şi peştilor le eşti dragă.  

- Peştii iubesc apa, şi pe mine ...
- Pentru peşti şi apă, femeia frumoasă e mediul cel mai propice. Se simt cel mai bine lânga tine!...
- Vorbeşti ca un pescar. Cel mai bun pescar! Cel cu vino-ncoa la mine!
- Sunt cel mai norocos pescar... Habar n-am de pescuit, taică-meu e cu năvoadele. Mie îmi place doar să mănânc peşte! Mă uit la apa asta şi văd o rochie albă plutind, luminată de Lună. Întorc privirea şi-ţi văd ochii strălucitori ca cele mai minunate stele.  

Părul ei parcă ardea în razele Lunii, şi doar ochii lui captau lumina ei. Sărutul lor era parcă al unor lebede pe lac ce-şi împart prada!  

http://www.youtube.com/watch?v=YDsgPdFq22A  

- Intrase prin toate scorburile din mal. Dar acum vidra rămăsese prinsă între plasele de pescar, multe de sârmă şi cu diverse ascuţişuri. Ieşirea din această capcană putea fi mortală. Îi plăceau peştii, noaptea veneau mai spre mal. Nu ştia că pescarii întinseseră tot felul de capcane. Mai fusese prinsă în plase şi avea urme în blana ei, odată era să fie ucisă, dar scăpase la timp. Acum ar avea noroc dacă ar fi eliberată din nou. Deşi văzuse capcanele întinse peste tot şi simţise pericolul, crezându-se o bună cunoscătoare a propriului mediu, îşi asumase riscul de a prinde peşti. Puiul ei, abia mijind ochii, rămăsese pe mal şi, deşi ar fi plutit în apă lângă ea, nu s-ar fi descurcat să înoate. Până atunci avusese câte 2-3 pui. Dar anul acesta fiind mai mereu pe fugă din cauza dezgheţului din februarie şi a pescarilor, îşi făcuse mai multe ascunzători şi avea doar un pui.  

- Hai, mă Ioane, trage mai tare setca, o să ne răsturnăm cu barca! Dacă mai bei şi ţuica aia, chiar n-o să mai ajungem la mal.
- Titi, crezi că am prins ceva barosan în vârşii? Să mănânce şi copiii mei ceva ca lumea! De la masă o să mai iau eu şi nişte vin şi ţuica pentru sufleţelul meu!
- Ioane, o să ducem ceva peşte şi acasă, asta dacă nu o să facem ,,baie" şi tu nu închizi ochii de beat ce vei fi!  

Zgomotul muzicii de deasupra apei o neliniştise pe vidră. Se rănise în plasa de sârmă cu ţepi. Dar la apropierea bărcii începuse să se agite şi mai mult în ciuda rănilor...  

http://www.youtube.com/watch?v=ziKwCU7FJYU&feature=related  

 
 
Referinţă Bibliografică:
Vidra / Radu Liviu Dan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1046, Anul III, 11 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Radu Liviu Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Radu Liviu Dan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!