AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Meditare >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 680 din 10 noiembrie 2012        Toate Articolele Autorului

VIAŢA BĂTRÂNILOR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

VIAŢA BĂTRÂNILOR  

 

Un proverb spune; ,,Cine nu are bătrâni, să-şi cumpere”! Consider că această zicală conţine mult adevăr. Da, bătrânii au valoare. În bătrâni societatea a investit valori, pe care tot societatea trebuie să le apere. Dar societatea îşi apără oare bătrânii?  

De a lungul vremii diverse personalităţi s-au ocupat de starea bătrânilor, arătându-le celor din jur că aceştia reprezintă o bogăţie inestimabilă.  

Pentru a ajunge bătrân trebuie să lupţi! Aceasta fiind însăşi esenţa existenţei şi a vieţii; LUPTA. Filosoful latin Seneca (4-65 e.n.) a spus că; A TRĂI, ÎNSEAMNĂ SĂ LUPŢI.  

La rândul său marele filosof francez Voltaire(1694-1778) a spus că; BĂTRÂNEŢEA ESTE CA UN FAR, LA CARE AJUNG DOAR CEI PUTERNICI, CEI SLABI PIERZÂNDU-SE ÎN VALURILE VIEŢII.  

Compatriotul nostru, filosoful Emil CIORAN (1911- 2007) a lansat sloganul; ,,Rolul nostru este de întoarce viaţa pe toate părţile, inspirând o veşnică ispită de a exista”.  

Acest spirit de existenţă trebuie sădit în sufletele tuturor oamenilor, oameni care în ciuda numeroaselor greutăţi se încăpăţinează să trăiască, să muncească şi să pună umărul după puterea fiecăruia, la propăşirea umanităţii.  

Astăzi, ca din totdeauna de altfel, bătrânii se luptă cu greutăţile vieţii, cu bolile specifice vârstei, cu lipsa medicamentelor, cu lipsa unei alimentaţii suficiente şi decente şi mai ales, cu desele cazuri de marginalizare, la care asistă neajutoraţi şi neputincioşi.  

Când vine sezonul rece apare veşnica teamă de frig, căci nu există acele mijloace prin care persoanele de vârsta a treia în general să fie apărate.  

Referinţă Bibliografică:
VIAŢA BĂTRÂNILOR / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 680, Anul II, 10 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!