CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Portret >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 986 din 12 septembrie 2013        Toate Articolele Autorului

Veronica Mihoc, voioşie şi frumuseţe în duh
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Veronica Mihoc, voioşie şi frumuseţe în duh  

 

Limpezirea şi înviorarea spirituală a noastră eşuează întotdeauna, dacă ziua începe cu o dimineaţă irosită, fără un surâs măcar, de vreme ce râsul în hohote are limitele şi timpul lui, fiind ca piatra scumpă: rar, pentru rândaşii acestui început de veac românesc.  

Dar un surâs nici nu costă, nici nu poate spune nimeni că nu ar avea fiecare dreptul la el! Şederea măcar o secundă mai mult în nepărăsirea patului, dimineaţa, o ocupăm cel mai adesea cu rondul matinal pe itinerariul canalelor tv, zăbovind în căutarea primei relaxări care ne trece pragul înaintea noilor probleme de viaţă. Nevasta, veşnicul sex opus pune prima ibricul pe aragaz, pe când bărbatul, veşnic opus opoziţiei feminine, caută prin televizor vreo frumuseţe intimidantă, dar nu ofensivă.  

Emisiunile tv, de factură parodic umoristică sunt ceaiul medicinal mult mai bun decât cafeaua care fierbe în ibric, după cum fierb curierii aprigi ai disperării, înfierbântaţi din ce în ce mai îndemânatic în a pune stăpânire absolută pe conştiinţe. În acest context, se poate produce o despovărare în dimineaţa unui om, privind, când e timp, emisiunea Regional cafe, produsă de Diana Cuzmanovici-Bogea şi prezentată de Veronica Mihoc. Aceasta, pentru ca să nu plece de acasă nervos, cel puţin, pentru că oricum, se va întoarce oftând.  

Vesela Veronica Mihoc e prezentatoare a televiziunii din Timişoara, la emisiunea matinală de pe TVR 3. Nu poate fi un „bună diminaţa” mai adeveritor decât întâlnirea cu această tânără, una dintre rarele prezenţe pe micul ecran, care au pe „vino-ncoa’ ”, fără să se chinuie în toate felurile şi obositor. E veselă şi frumoasă. Ambele ei caltăţi au simplitate şi adevăr. Are voioşie adevărată, o voioşie cu frumuseţe în duh, are o foarte plăcută înfăţişare şi o foarte agreabilă atracţie la telespectatori, e creatoare de bună dispoziţie şi aspiraţie.  

Nu prea mai sunt geamurile de altădată, cu zăbrele, dar românii şi le-au mutat în spirit. Dungile gri ale stres-ului, bată-l focul, se întind de-a curmezişul peste pofta de viaţă şi fac soarele sufletului vărgat şi liliachiu. Acest soare nu mai sărută ochii lumii în zori, ci îi plesnesc!  

Însă, de când apare Veronica Mihoc pe micul ecran, pentru cei care, în cinstea scurgerii timpului beau o gură de prospeţime se vesteşte că lumina plăcerii şi speranţei nu-i stinsă! Îngândurarea încetează atunci când e pe micul ecran Veronica Mihoc. O privesc mii de telespectatori. O simt strecurându-li-se în suflet! Pentru aceasta ar trebui să existe televizoarele şi emisiunile: să creeze tandre valsuri ale sufletului care se răsfaţă cu închipuiri! Omul are dreptul să privească umbre de frumuseţe, spre a se hrăni cu pulberi de bucurii.  

Postul regional Tv. Timişoara construieşte cu emisiunea prezentată de Veronica Mihoc, un scripete care urcă trăirile umane sus, la platoul poleit de armonie, voioşie, bună dispoziţie, frumuseţe. Este o izbutită emisiune tv matinală, care, de ce n-ar fi un sistem de referinţă pentru întreaga derulare a programelor ce se încarcă peste zi, cu greutăţi care rănesc morala şi estetica?! S-ar duce grătarul cenuşiu, liliachiu, de însingurări şi mâhniri, şi ar apărea în geamurile sufletelor, frumoasă şi profund veselă, Veronica Mihoc şi oameni ca ea!  

Nicio noimă nu au emisiunile la care vedem figurine, fără să simţim comuniunea cu ele! (Aurel V. ZGHERAN aurel.vzgheran@yahoo.com) (proprietate foto: Tv Magia)  

Referinţă Bibliografică:
Veronica Mihoc, voioşie şi frumuseţe în duh / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 986, Anul III, 12 septembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!