CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Impresii >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 230 din 18 august 2011        Toate Articolele Autorului

Vă mulţumim – din suflet – vouă: Oameni, Oameni, Oameni!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În cotidianul furibund, pus din ce în ce mai tare pe şotii, pe glume – uneori nesărate – când omul modern este încorsetat, din ce în ce mai mult, de angoasele, lipsurile şi neliniştile pe care ziua de mâine i le poate aduce, trebuie să găsim forţa şi puterea de a merge mai departe, de a continua să visăm, de a construi, de a căpăta optimism şi încredere în acţiunile noastre prezente ori viitoare. Omului modern - apăsat de atâtea pârghii şi mecanisme sociale, etice, morale, politice, culturale, construite, parcă, în defavoarea lui - îi este din ce în ce mai greu să se înfrâneze sau să opună o minimă rezistenţă viiturilor care vin peste el. Într-un cotidian în care se scrie doar pentru a reda decadenţa acestei lumi, pe care cu toţii o cunoaştem dar, despre care nu am vrea să mai ştim, într-o lume în care arta este făcută doar în sens strict comercial (dă-i omului ceea ce doreşte să aibă), într-o societate bântuită - din ce în ce mai insistent - de norme pervertite şi răsturnate, te întrebi (firesc): oare, cum aş putea să mai fac faţă, ce ar trebui să fac pentru a-mi menţine starea de plutire, ce şi cât ar trebui să-mi doresc - pentru ca să mi se împlinească visul? 
  
De cele mai multe ori, din cauza pervertirii simţurilor şi spiritului, omul modern - căpătând confortul şi bunăstarea (pentru care unii, chiar au trudit) - îşi doreşte din ce în ce mai mult, înţelegând prin aspiraţii, cu totul altceva decât ar trebui să înţeleagă. Există o vorbă înţeleaptă, care spune: „Cu cât îţi vei dori mai puţine, cu atât vei putea fi mai aproape de fericire, iar cu cât dorinţele şi aşteptările tale sunt mai mari, cu atât vei fi mai aproape de clipele tale de amărăciune”. Având în vedere această protază, ar trebui să ne reamintim că omul, în modernitate, ar trebui să se întoarcă la nevoile sale simple, elementare, peste care să suprapună nevoile de creştere spirituală, prin care şi-ar putea redobândi: bunătatea, omenia, generozitatea, respectul faţă de oameni şi poate - cel mai important – autostima. 
  
Am observat că se poartă astăzi negativismul în aprecierile făcute de unii asupra altora, asupra oricăror aspecte, scrieri, fapte, precum şi exageratul interes al media de a încuraja acest lucru. Este foarte trist de observat cum peste tot: în radio, în presă, în televiziune şi chiar şi în mediile culturale (reviste scrise sau online, simpozioane, conferinţe, etc), românul se afişează cu ceea ce ar trebui neglijat cu destulă voinţă: nonvaloarea, decadenţa morală, limbajul trivial (mascat de titluri/titulaturi docte). Ori, prin toate acestea, nu vom reuşi, niciodată să construim acea Românie pozitivă, în care să predomine valoarea, respectul, cultura.  
  
În sensul dobândirii acestui „self esteem” – cum ar spune englezul, am înfiinţat o revistă de creaţie şi atitudine culturală, cu scopul precis de a media pentru creştere spirituală, calitate, valoare, autenticitate, respect reciproc. Astăzi, sunt pe deplin mulţumit de tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele 6 luni, sunt foarte încântat să observ că oameni, pe care nu-i cunoşti, sau despre care nici măcar nu ai auzit, au venit întotdeauna (şi nu cu mâinile goale) să susţină acest lucru şi să transforme o cauză personală, într-una generală. Să transforme scânteia în vâlvătaie, să convertească un spaţiu virtual, într-un loc de intersectare a energiilor pozitive, din nevoia ardentă de umanitate şi prietenie. Am rămas deosebit de impresionat să descopăr oameni, de o rară generozitate, care luptă pentru cauza altor oameni aflaţi în suferinţă, revelând - de fapt - firea nativ-generoasă a românului.  
  
Fără a avea pretenţia de insulă „pozitivistă” în cotidianul cultural negativist, Revista Armonii Culturale poate spune, că fără toţi aceşti minunaţi oameni, sosiţi de bună-voie în acest proiect, nimic nu s-ar fi putut întâmpla. Poate nu am fi aflat despre cărţi sau autori valoroşi, despre evenimente culturale, sociale, istorice ori mondenităţi, poate nu am fi cunoscut copii valoroşi care fac cinste numelui de român, poate nu ne-am fi bucurat ochii sufletului cu arta unor oameni de o calitate excepţională. Oameni excepţionali, de valoare naţională şi internaţională, care prin tot ceea ce fac luptă – de fapt – pentru reconstruirea României pozitive, a României profunde (etice, morale, altruiste).  
  
LOR – COLABORATORILOR şi PRIETENILOR noştri, indiferent pe ce parte a globului s-ar situa (România, SUA, Canada, Belgia, Germania, Israel, Franţa, Moldova, Australia, Noua Zeelandă, Coreea, Italia, Spania, Rusia, Irlanda, Marea Britanie, Cipru, Grecia), le mulţumim pentru tot ce au făcut pentru ca proiectul Armonii Culturale să prolifereze, să înflorească, să devină parte a unui întreg pozitiv, să devină pentru fiecare o a doua casă - acolo unde să poată fi primiţi cu braţele deschise! 
  
Vă mulţumim, din suflet, dragii noştri prieteni şi vă promitem că nu vom face nimic din ceea ce v-ar putea dezamăgi, vreodată! Că România - de aici - se va vedea prin tot ceea ce are mai frumos şi mai valoros: artă, culoare, pasiune, dăruire, prietenie, solidaritate. Vă mulţumim că existaţi, că sunteţi OAMENI şi că ştiţi să dăruiţi din preaplinul inimilor dumneavoastră! Nu uitaţi nicio clipă că „Românul este (super)talentat, (super)deştept, într-un cuvânt GENIAL şi că mai are enorm de multe lucruri bune de arătat LUMII ÎNTREGI!” 
  
Gheorghe A. Stroia – redactor-şef 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Vă mulţumim – din suflet – vouă: Oameni, Oameni, Oameni! / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 230, Anul I, 18 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!