CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Marian Malciu         Publicat în: Ediţia nr. 646 din 07 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

VĂ INVIT, DRAGI PRIETENI!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

În tabăra de creaţie „Dor de Bucovina” de la Câmpulung Moldovenesc, august 2011, după lansarea cărţii mele, „Urme de dragoste”, după ce am cunoscut localnici şi obiceiuri tradiţionale păstrate cu sfinţenie, după ce am vizitat o bună parte a Bucovinei, cu minunate obiective istorice şi turistice, după ce am văzut cu ochii sufletului şi ai minţii o seamă de mănăstiri în care am simţit că sunt foarte aproape de Dumnezeu, am hotărât să scriu o carte despre acele locuri, despre oamenii de acolo şi meşteşugurile lor, despre extraordinara forţă în a asigura continuitatea neamului românesc prin credinţă, prin limbă şi prin cultură, manifestată plenar în toate formele.  

Am reuşit să scriu şi să public, anul acesta, „Dor de Bucovina”. Despre lansarea acestei cărţi cunoaşteţi cum a fost. Am scris la vremea respectivă. Lansarea s-a desfăşurat la Avrig, în organizarea ASOCIAŢIEI UNIVERSUL PRIETENIEI care, de altfel, s-a ocupat şi de publicarea ei.  

Ei bine, dat fiind faptul că acest volum a fost bine primit şi apreciat de cei care au fost martori la acel eveniment ori de cei care au primit cartea şi au citit paginile ei, la dorinţa exprimată de câţiva câmpulungeni, despre care am scris şi mi-au fost de real sprijin prin procurarea unei părţi din bibliografia folosită de mine, preşedinta ASOCIAŢIEI amintită mai sus, doamna Rodica Rodean, a hotărât să organizeze o altă lansare de carte, chiar la Câmpulung Moldovenesc. Adică acolo unde autorul şi-a împlinit dorul de Bucovina, existent din anii tinereţii sale, acolo unde a avut sentimentul că este dator şi că poate scrie despre minunatul ţinut al Bucovinei şi despre minunaţii oameni ai acelor meleaguri unde a simţit fiorul veşniciei…  

Prin eforturi susţinute, doamna Rodean a reuşit să obţină aprobările prin care o parte din cheltuielile ce se impun sunt asigurate prin sponsorizări. N-a fost deloc uşor. Plecăciuni, rugăminţi, uşi deschise cu greu ori rămase închise, promisiuni neonorate şi multe alte momente stresante au rămas în urmă. Doamna Rodica a învins şi acum este în febra organizării şi desfăşurării programului „Toamnă Bucovineană”.  

Programul nu se referă doar la „Dor de Bucovina”. El cuprinde două lansări de carte, cu autori diferiţi, în locuri şi în zile diferite.  

Astfel, în ziua de vineri, 12 octombrie 2012, ora 17.00, la Suceava, va fi lansat volumul de versuri „Picături de suflet”. Autoarea, căci este femeie, cunoscută multor persoane din grupul meu de prieteni, doamna Carmen Antoaneta Marcean, se va bucura de prezenţa iubitorilor de poezie din urbea în care locuieşte, după ce a avut o primă şi reuşită lansare de carte la Iaşi, în cadrul Cenaclului Universul Prieteniei, la Muzeul „Mihai Eminescu”. De data aceasta, la Suceava, evenimentul este găzduit de Biblioteca „I. G. Sbiera”, unde sunt aşteptaţi invitaţii speciali: Horia Zilieru, Daniel Corbu, Emilian Marcu, Mihai Păstrăguş, dar şi doamna Liliana Nastas Brătescu, autoare de copertă şi grafică la volumul în cauză, cu a sa Expoziţie „Grafică de carte”, precum şi elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, care vor susţine un moment artistic. Organizatori ai evenimentului literar sunt: Asociaţia Universul Prieteniei - Iaşi, Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca „I. G. Sbiera” – Suceava.  

În acest cadru, doamna Rodica Rodean va face prezentarea volumului de proză „Dor de Bucovina” şi a autorului său, lansând invitaţia, pentru ziua următoare, celor doritori să participe la evenimentul organizat în Câmpulung Moldovenesc.  

În ziua de sâmbătă, 13 octombrie 2012, ora 11.00, în acest municipiu va fi lansat volumul de proză „Dor de Bucovina”: autor - Marian Malciu, prefaţă - Emilian Marcu, fotografii – Rodica Rodean, copertă carte – Antoanella Emilia Malciu. În sala Casei de Cultură din Câmpulung Moldovenesc veţi avea ocazia să cunoaşteţi invitaţii speciali la acest eveniment: Horia Zilieru, Daniel Corbu, Emilian Marcu. Formaţia „Floare de Colţ” de la Clubul Copiilor şi Elevilor din Câmpulung Moldovenesc, coordonator – Liviu Boşneag, va asigura un moment artistic deosebit de plăcut.  

Şi aici, organizatori sunt: Asociaţia Universul Prieteniei - Iaşi, Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca „I. G. Sbiera” – Suceava. Moderator, Rodica Rodean.  

Vă aştept cu drag şi cu emoţii la Câmpulung Moldovenesc, prieteni!  

Evident, înţeleg că mulţi sunteţi, din justificate şi diverse motive, în imposibilitatea de a mă onora cu prezenţa. Vă asigur că vă simt, de departe, gândul şi sprijinul şi voi reuşi să mă scutur de emoţii, ştiindu-vă aproape.  

Referinţă Bibliografică:
VĂ INVIT, DRAGI PRIETENI! / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 646, Anul II, 07 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!