AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Istorisire >  


Autor: Dorina Şişu         Publicat în: Ediţia nr. 234 din 22 august 2011        Toate Articolele Autorului

Uzura unui gând nu justifică lipsa lui
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Căutăm timpi pierduţi pentru a recupera din viaţă sau pentru a înţelege fericirea? Firescul îşi găseşte loc în dorinţă. Să ne întrebăm unde-i realitatea? În libertate. E adevărat că nu e nimic deosebit între vechea şi noua avangardă. Abdicăm în faţa libertăţii folosind cuvântul. Ne înfăşurăm în gânduri şi culori. De ce răul devine o tendinţă firească? Aşez deoparte laitmotivul multor tragedii pentru că simt piciorul în gol, în mijlocul lumii. 
  
Am admirat întotdeauna calmul cerşetorilor. Graţia privitului merită aplauze. Indiferenţa în faţa mizeriei merită un premiu de consolare. 
  
Aştepţi să vină timpul tău. Priveşti tâmpit în faţa cerului căutând să te încarci pozitiv cu fiorii frumosului. Trec ore. Trec visele. Devin icnetele rănilor. Noi chemăm cuvântul şi boala. Acceptăm inconştienţi nădejdea totalului, cuminţi ca în faţa unei icoane. 
  
Nu suntem înţelepţi pentru că nu cântărim înainte de-a da soluţii şi nici măcar nu gândim. Măcar am ajuns la o concluzie. Ne arde paralelismul mizeriei. 
  
Capcanele le facem noi. 
  
Întindem mâna pretutindeni după cuvinte. 
  
Cel care are nevoie de oameni, merge desculţ în zăpadă şi-şi linge rănile singur. 
  
Celui singur, libertatea pare un chin. Fiecare anotimp are parfumul său şi fiecare om are aripa sa. Culorile, caută după miros perechea. Epoca Kaliyuga a rămas un dar de neatins. Cine are puterea de-a păstra dharma fără a călca pe cioburi? 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Uzura unui gând nu justifică lipsa lui / Dorina Şişu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 234, Anul I, 22 august 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Dorina Şişu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorina Şişu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!