CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Povestiri >  


Autor: Radu Alexandru         Publicat în: Ediţia nr. 31 din 31 ianuarie 2011        Toate Articolele Autorului

Un prieten...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Aş vrea să vă spun despre un prieten de al-meu, care, deşi nu se mişca, valsează pe muzica timpului, deşi nu simte, sentimentele lui sunt pline de candoarea unui copil, deşi nu poate zbura, razele soarelui îi sunt aripi ce îl poartă pe culmi nemărginite. 
  
Mi-l aduc aminte şi acum: eram copil. Într-o zi de vară toridă, în care soarele îşi vărsa pletele fierbinţi pe pământ, mă ascundeam la umbra lui căci nu voia sa-mi fie prea cald. Dulce şi divin sorbim un moment, respirăm un aer mai limpede ca orice gând şi ne cufundăm într-o visare nepământeană. Ne aflam într-o altă lume, mirifică. Înaintam sfioşi cu o curiozitate ce ne cuprindea treptat. Eram în lumea stelelor, o lume pură, în care imaginaţia nu întâlneşte hotar. Fecioara Luna argintie stătea în palatul de cărbune alături de împăratul universului infinit, Soarele. Am făcut o plecăciune în semn de respect, iar aceştia ne-au invitat la balul stelelor. Am petrecut momente de vis. Cuprinşi de o visare tainica, de nedescifrat, dansam alături de stăpânele veşnice ale cerului, stelele. Dar, ne-am despărţit tainic, căci, soarele aprindea un foc nestăvilit în aprinderea cerului, în amurg. 
  
Zi de toamnă. Prietenului meu îi era frig. I-am adus o pătură, dar el spunea ca îşi vrea strălucirea înapoi, Totuşi, cu strălucirea lui a făcut o pătură moale pe care m-am aşezat pentru a-i ţine companie. Am meditat adânc asupra unor lucruri. Între mine şi el s-a realizat o conexiune spirituală: trăiam, simţeam şi gândeam cu un singur trup. Natura era una cu noi, iar noi eram una cu natura. Lumea întreagă era a noastră. Dar, din nefericire, a trebuit să ne despărţim. 
  
Iarna. Eu şi prietenul meu eram fericiţi :el era îmbrăcat acum cu o haină de blană pufoasă de argint. Ne-am aventurat în palatul de cleştar al Crăiesei Zăpezii. Aceasta era îmbrăcată cu o rochie ţesută din ace de gheaţă. Am ajuns la timp pentru sărbătoarea fulgilor de nea, o sărbătoare plina de veselie. Mii de fulgi cădeau puzderie din acest ocean de sticlă. Prinţi, prinţese, spiriduşi, zâne şi multe alte personaje de basm animau întreaga sărbătoare. Totul din jur era de feeric. 
  
Iată că a venit şi primăvara. Pe cerul ce era ca un ocean de azur. Norii se despicau şi formau insule plutitoare pe oceanul cerului. Fluturi rubinii zburau pe deasupra crinilor de un argintiu imperial, a lăcrămioarelor sure ca mărgăritarul, a mironosiţelor viorele şi a trandafirilor înfocaţi. Am avut o mare surpriza sa vedem ca nişte vechi prieteni de ai noştri s-au întors din vacanţă. Alături de ei am zburat pe cer. Timp de ceva timp am zăbovit ceva timp pe un nor pufos. Era minunat. Zburam spre infinit.... 
  
Dar, fericirea noastră a fost umbrită când, într-o dimineaţă de iarna, după ce m-am trezit, l-am văzut tăiat. Mult timp, şiroaie de mărgăritare îmi curgeau încet din ochii înecaţi de durere. Mai aveam o singură dorinţă şi anume ca prietenul meu să încălzească o fetiţă cu chibrite şi pe bunica ei. Adio prieten copac, adio pentru totdeauna.... 
  
  
Referinţă Bibliografică:
Un prieten... / Radu Alexandru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 31, Anul I, 31 ianuarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Radu Alexandru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Radu Alexandru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!