CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Mirela Stancu         Publicat în: Ediţia nr. 732 din 01 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Un nou început
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mă îndrept în galop spre alte zile, mai bune, mai fericite, mai pline de viaţă... E noul meu scop. Acum trec prin ceaţa amintirilor, prin umezeala regretelor, prin gerul care-mi întunecă gândurile.  
  
E noapte. O noapte de după trecerea în noul an. O noapte de singurătate clasică, fără zbucium, fără speranţe. Secundele zboară, adunându-se în ani... prea mulţi şi prea grăbiţi...  
  
Cum ar fi oare drumul fără obstacole, fără încercări? Unde s-ar mai integra sentimentele, trăirile, emoţiile?! Avem de trăit aventura în toată splendoarea şi hidoşenia ei. Avem nevoie de trecut pentru a realiza ce e prezentul şi pentru a ne avânta spre viitor. Avem nevoie de impulsuri din când în când, opririle nu trebuie să dureze prea mult. Chiar obosiţi, debusolaţi, scârbiţi, sau prea entuziaşti, nu avem voie să ne oprim.  
  
Ai privit vreodată trenurile cum vin şi pleacă? Chiar dacă nu vezi gara şti că spre ea se îndreaptă. Ador să le privesc. De câte ori trec peste podul Grant îmi întorc privirea spre Gara de Nord. Ca şi cum, pe şinele acelea întortocheate s-ar derula viaţa mea. Singurul meu regret este că nu le văd mergând cu viteză, cu sunetul acela de roţi de fier, frământând şinele cu zgomot, ca un amant gelos. Mirosul de unsoare amestecat cu fier patinat... îmi lărgeşte nările în încercarea de a mă îmbăta cu aroma de ... tren. Ritmul sacadat al roţilor de tren îl asemăn cu galopul cailor răscolind pământul reavăn. Simţi parfumul pământului răscolit? E doar o amintire... ca şi trenul în care m-am pierdut ca identitate pentru a mă reinventa.  
  
Un alt început... ca şi acest nou început de an, revine fantomatic pentru a pluti spre ziua de mâine, tot alt început... de zi, de speranţă, de aşteptare... o gară ne aşteaptă la final, sau ... câmpul fără ropote de cai... 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Un nou început / Mirela Stancu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 732, Anul III, 01 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mirela Stancu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Stancu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!