CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Foileton >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 353 din 19 decembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Un gând bun, pentru minunatele sărbători de iarnă, prietenului meu - cititorul
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Parfum de cetină de brad, risipit uşor, purtat din adâncimi de cer albastru, până departe, departe...în sufletele pline de lumină şi culoare ale oamenilor. Fulgi de nea, uşor rotiţi, aducând pe aripile lor curate Îngerii Vestitori ai Naşterii Mântuirii Noastre. Oameni, ridicând mâinile a rugăciune către Steaua Sus Răsare, spre a păcatelor spălare. Copii, cu obrajii rumeni, purtând în glas magicele sclipiri ale Raiului Păcii. Peste tot, cântece de veselie, colindele străbune, aşternându-se la ferestre, prin case, pe ramurile brazilor împodobiţi de sărbătoare, ca beteala poleită cu aurul iertării. Inimi, zvâcnind de bunătate pentru fraţii, prietenii, cunoscuţii ori pentru toţi oamenii lumii, bătând acum..la unison, într-o magică simfonie a binecuvântării. Cuvinte, poleite cu argint, clopoţei, clopoţei, gravând pe retina amintirilor noastre, aroma inconfundabilă a Copilăriei. Pruncul Preasfânt, în braţele Maicii sale Preacurate, zâmbeşte Lumii - Altar de Jertfă sublimă.  
  
Toate acestea, într-un buchet de curate simţăminte, ţi le dăruiesc ŢIE, dragul meu prieten, în această sfânta zi de sărbătoare! Să fii sănătos - ca piatra, curat - ca lacrima, bogat - ca cerul, frumos - ca zâmbetul unui copil, bun - ca pâinea cea caldă, iertător - ca sufletul de mamă, prietenos - ca Raiul, iubit - ca lumina. LA MULŢI ANI! CRĂCIUN FERICIT!  
  
Al tău prieten, 
  
Gheorghe A. Stroia 
  
Revista Armonii Culturale 
  
www.armoniiculturale.ro 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Un gând bun, pentru minunatele sărbători de iarnă, prietenului meu - cititorul / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 353, Anul I, 19 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!