AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Comentarii >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 758 din 27 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Un fervent mesager al cuvântului scris, cronică de Ioan Roman
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cronică de Ioan Roman 
  
UN FERVENT MESAGER AL CUVÂNTULUI SCRIS 
  
În aceşti termeni mă pot referi la doamna Vasilica Mitrea, spirit neliniştit, agitat şi, mai ales generos, o prezenţă constantă, activă, la mai toate manifestările cu caracter literar ce se desfăşoară nu numai în perimetrul tomitan, ci şi dincolo de graniţele acestuia. 
  
Scriitoare, harnică, dar mai ales devotată vestală a slovei meşteşugite, amirosind de cerneala tiparului, Vasilica Mitrea, membră a Ligii Scriitorilor, şi-a brodat gândurile, căutările, inspiraţia fertilă, alesele sale simţiri pe canavaua unor volume ca „Ştiai că timpu-i colorat?”, „Cândva prietene”,”Vremuri, oameni şi destine”, „Antologie jurnalistică” ori romanul cu tramă ancorată în actualitatea noastră socială, „Confesiunile Angelei”.  
  
Fac o paranteză fiindcă trebuie să remarc că am fost plăcut surprins să aflu, că domnia sa, anul trecut, a scris o cronică referitoare la romanul meu „Eternul”, cronică apărută în revista „Arma Pontica”. Am fost surprins, zic, pentru că noi nu ne cunoşteam. Vasilica Mitrea a recidivat şi în acest an, publicând în paginile aceleeaşi reviste, aprecierile sale fine, nuanţate, privitoare la ultimul meu tom, Sfârşitul lumii lansat la salonul „Gaudeamus” de la Mamaia. Încă nu ştiu dacă i-am mulţumit suficient pentru gestul său.  
  
Revenind la activitea sa ca prozator, pot afirma că doamna Vasilica Mitrea se detaşează în spaţiul nostru scriitoricesc, ca un spirit analitic, cunoscător avizat al caracterelor umane, al societăţii noastre, ca un condei condus cu har şi trudă de către un spirit efervescent. 
  
Ioan ROMAN  
  
membru al U.S.R. 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Un fervent mesager al cuvântului scris, cronică de Ioan Roman / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 758, Anul III, 27 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!