CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 301 din 28 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

Un eveniment cultural de excepţie
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Un eveniment cultural de excepţie 
  
Lansarea volumului ”Peregrin pe cinci continente “ de prof.univ.dr.Pompiliu Manea 
  
La orele amiezii, când soarele îşi vărsa tot aurul peste Capitala Ardealului, sala “Ion Muşlea “ a Bibliotecii Universitare “Lucian Blaga “ din Cluj-Napoca, a devenit ne încăpătoare. În sală se aflau academicieni, profesori universitari, scriitori, intelectuali, veniţi să participle la un eveniment de seamă: lansarea cărţii”Peregrin pe cinci continente “, semnat de prof.univ. dr.Pompiliu Manea, apărută la editura MediaMira, Cluj-Napoca, 2011. 
  
Şedinţa a fost deschisă de scriitorul Cornel Udrea care a prezentat sucint cuprinsul cărţii, care cuprinde 700 de pagini, având o multitudine de fotografii, scrisă de Pompiliu Manea, în urma unei călătorii în jurul lumii, pe un vas de croazieră, de capacitate medie. 
  
În continuare a vorbit jurnalista Michaela Bocu, redactor şef al cotidianului “Făclia “, subliniind, printre altele, buna colaborare între autorul cărţii şi redacţia ziarului care a publicat timp de cinci luni reprtajele, paginile de jurnal şi fotografiile trimise de pe vas din diferite colţuri ale lumi.Călătorie nu în 80 de zile, precum în celebrul roman al lui Jules Verne, ci în 138 de zile.În acest timp Pompiliu Manea a realizat 7000 de fotografii şi 56 de ore de film. 
  
Ioan Barbu, directorul primului cotidian liber, cu apariţie începând din 22 decembrie 1989, “Curierul de Vâlcea “ a subliniat faptul că ziarul pe care-l conduce a publicat zilnic corespondenţele trimise de pe vapor de către pompiliu Manea, evidenţiind faptul că acesastă amplă lucrare este scrisă cu inima dintr-un acut sentiment al dăruirii semenilor ceea ce ei nu au posibilitatea să cunoască. Semn de generozitate faţă de noi toţi. 
  
În cuvântul său autorul a vorbit amănunţit despre ţările vizitate, istoria oraşelor pe care le-a străbătut cu pasul, despre oamenii de diferite rase, pe care i-a cunoscut şi cu care a legat prietenii, inclusiv despre numerosul personal al vasului, din care făceau parte şi cinci români. Autorul a subliniat că este primul român care a făcut înconjurul lumii. 
  
A urmat proectarea a două filme realizate de Pompiliu Manea în timpul călătoriei sale, care au fost apreciate prin aplauzele numerosului public. 
  
În încheierea acestui eveniment cultural deosebit, mezzosoprana Lavinia Bocu a susţinut un concert cu lucrări din repertoriul muzicii culte, ce s-a bucurat de un real succes. 
  
Al.Florin ŢENE 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Un eveniment cultural de excepţie / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 301, Anul I, 28 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!