CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Patrimoniu >  Un document privind protejarea vestigiilor trecutului nostru în Mehedinţi. Cetatea medievală. Turnul lui Sever
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Un document privind protejarea şi conservarea vestigiilor trecutului nostru, păstrat la Arhivele Naţionale Mehedinţi, publicate în Cataloagele Arhivelor Mehedinţi şi alte lucrări de specialitate.  

 

Arhivele Naţionale Drobeta Turnu-Severin, fond maghis-tratul oraşului Cerneţi, dosar 7/1831, f. 157, ciornă.  

 

7. 1835 iunie 7 (Bucureşti).Porunca Departamentului Pricinilor din Lăuntru al Ţării Româneşti către Maghistratul oraşului Cerneţi, prin care se aprobă măsurile de consolidare a ruinelor Turnului lui Sever, a se face de profesorul Grigore Pleşoianu.  

Primit, iunie 11  

Nr. 179  

 

Departamentul Pricinilor din Lăuntru  

Maghistratului oraşului Cerneţi  

 

Văzându-să coprinderea raportului acestui maghistrat cu nr. 187 în privinţa meremetului ce umblă să facă D. Grigore Pleşoianu, profesorul şcoalei naţionale dintr-acel oraş, trupului de zid ce este rămas din turnul Severinului, spre răspuns i se face cunoscut că pomenitul profesor cu această lucrare nu numai că nu aduce vre-o vătămare, pentru care se cuvine ai face mulţumire maghistratului, dar însă şi folos că le sprijineşte nişte ziduri strămoşeşti ale naţii româneşti, foarte de mult preţ, care fără aceasta s-ar fi dărâmat cu totul. De aceea, maghistratul fără ai mai (popri) de această lucrare, îi va da slobozenie ai face acel meremet, având numai înţ’elegere de a nu să da cinevaşilea acolea şi să strice livezile moşii cu lucrarea aceasta.  

Mihai Cornescu  

Anul 1835, iunie 7  

secţia 1-a  

masa 2-lea  

no. 3426  

 

 

Arhivele Naţionale Drobeta Turnu Severin, fond Primăria oraşului Tr. Severin, dosar 1/1833, f. 493, orig.  


 

 

Referinţă Bibliografică:
Un document privind protejarea vestigiilor trecutului nostru în Mehedinţi. Cetatea medievală. Turnul lui Sever / Varvara Magdalena Măneanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1048, Anul III, 13 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Varvara Magdalena Măneanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Varvara Magdalena Măneanu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!