CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Suzana Deac         Publicat în: Ediţia nr. 319 din 15 noiembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Un dans violet
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Un dans violet 
  
Am nevoie de miezul din tine, ferecat cu lacăte făcute din rugină, care numai ţie îţi aparţine şi pe care nu-l cunoşti numai tu sau poate nici tu ... şi îl vei descoperi împreună cu mine când vei sta pe scaun în aşteptarea mea... eu sosesc chiar acum, înfăşurată într-un voal mov în degrade, tu te prinzi de un capăt şi mă desfăşori încât mă dezveleşti aproape în întregime, creierul mi-l cunoşti, şi sufletul, dar ele stau acum în penumbra tăcerii ... mă tragi de capătul voalului către tine aşezat pe scaun cu un picior spre stânga, iar cu celălalt în dreapta şi eu vin în ritmuri de dans violet, tot mai aproape de atingere şi imaginea ta care mă reflectă... mă tragi uşor spre fiinţa ta care se încolăceşte în imaginaţia mea în jurul meu, iar eu îi răspund, rotindu-mă în jurul trupului masculin care îţi aparţine... mă ridic pe genunchii tăi îndepărtaţi, cu silueta dizolvată în sublim, nu ştii ce să faci cu mine, doar să ameţeşti în parfumul mişcărilor care te înconjoară dezinvolt... îmbrăţişează-mă să-mi treacă muşcătura singurătăţii, cuprinde-mă să nu simt că viitorul te va cerne din mine... absoarbă-mă în cuprinsul tău cald, ascunde-mă în lanul de grâu întins să-ţi simt sărutul în sfâşierea vântului galben, dizolvă-mă în iubirea ta care ţine doar o clipă sau două, ca şi viaţa fluturilor rari, fără menire ... lasă-mă să simt cum se prelungeşte creierul în trup, carne şi dor, senzaţie care se trezeşte ca să te contemple în floarea ta răsărită, percepţie care se înfăşoară în senzualitatea ta diurnă şi nocturnă suprapusă, lasă-mă să te am înainte de a-mi lua voalul mov în degrade... şi încet mă aşez pe coapsele tale flămânde, cu picioarele deschise, să te cuprind în coordonate neverosimile... iar tu apuci să mă suspenzi de cer, să mă străpungi cu focuri de cerc, să simt avalanşa de stânci, rostogolindu-se la vale fără oprire... şi e aşa de bine... e atât de bine... încât ...  
  
Suzana Deac 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Un dans violet / Suzana Deac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 319, Anul I, 15 noiembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Suzana Deac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Suzana Deac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!