CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Impresii >  


Autor: Elisabeta Iosif         Publicat în: Ediţia nr. 669 din 30 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

UN CENACLU AL PRIETENIEI ŞI AL VORBELOR FRUMOASE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Nicu Doftorea Un cenaclu  

cu loc predestinat în....  

cartea prieteniei  

şi a vorbelor frumoase  

Împins de o curiozitate deosebită, deoarece cunoşteam activitatea doamnei Elisabeta Iosif doar din cadrul Cenaclului Destine”, condus descriitorul şi omul de cultura Victor Gh. Stan, am fost în dimineaţa zilei de sâmbătă , 27.10. 2012 la o dublă lansare de carte, petrecută în cadrul cenaclului condus de domnia sa ţinut într-o zonă centrala a Bucureştiului, pe strada Take Ionescu în localul Bibliotecii Mihail Sadoveanu.  

Atmosfera deosebit de caldă şi de prietenie între participanţi, ca făcând parte dintr-o mare familie” m-a făcut ca, încă de la început, să mă simt cumva ca unul  

de-al casei” , cu toate că veneam pentru prima oară acolo. Avea loc o dublă lansare de carte a unui poet deosebit de viguros, domnul George Gâtlan, care mărturisea şi cânta, spre a ne încânta,...realist şi romantic în acelaşi timp eternul sentiment al iubirii.Cu aceste mărturisiri de iubire directă care pot fi şi …în vers alb, poetul ne îndeamna de fapt, că la orice vârstă ne găsim, să ne regăsim şi să…iubim !  

Toţi, dar absolut toţi participanţii am simţit cum această undă de sentiment cald şi frumos al iubirii şi prieteniei ne atinge până în străfundul sufletului. Probabil că la următoarea întâlnire pictorul Nicolae Costea Teleajen, venit tocmai din Valenii de Munte pentru această lansare, ne va încânta cu un tablou pe măsură.  

De fapt, mai multe persoane şi personalităţi participante veneau din locuri situate puţin mai departe de Bucureşti, precum scriitorul şi criticul literar Florin Grigoriu şi chiar autorul celor doua volume, George Gâtlan, care venea din Buftea. Acest lucru însă, nu le-a împiedicat cu nimic nevoia de exprimare, de a transmite mesaje cu miez adânc, de a vibra fericit sau tragic alături de natura purificatoare de suflete sau de a protesta şi contrabalansa teribilismul unei lumi învârtoşate şi confuze.  

George Gâtlan se alătură astfel poeţilor moderni, care “îşi propun să atace realitatea frontal, încercând s-o transforme într-o imagine plauzibilă, deşi îşi asumă o condiţie deosebit de inconfortabilă şi de riscantă.”(Gheorghe Crăciun - Aisbergul poeziei moderne).  

Aşadar, în aceste timpuri pline de schimbări fundamentale, într-o societate contemporană plină de contradicţii, inegală din punct de vedere social şi cultural, am asistat la o receptivitate deosebită în felul de a înţelege poezia, a unor oameni care au renunţat la comoditatea de a sta acasă şi au venit să dovedească faptul că interconectarea directă este încă superioară celei de pe un P.C-ul personal.  

Aceasta mi-a dovedit , încă o dată, că nevoia de artăe continuă , dacă e permanent alimentată de oameni de bine, de scriitori, aşa cum este doamna Elisabeta Iosif - un adevărat manager şi redactor şef al Revistei Ligii Scriitorilor Cetatea lui Bucur”, care apare din continua zbatere şi preocupare a colectivului ei redacţional.  

 

Referinţă Bibliografică:
UN CENACLU AL PRIETENIEI ŞI AL VORBELOR FRUMOASE / Elisabeta Iosif : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 669, Anul II, 30 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Elisabeta Iosif : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elisabeta Iosif
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!