CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Evaluari >  


Autor: Aurel Avram Stănescu         Publicat în: Ediţia nr. 372 din 07 ianuarie 2012        Toate Articolele Autorului

Un caz special
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Acum mai bine de 30 de ani Angela Nache Mamier a creat oarecare vâlvă în poezie, spunându-şi punctul de vedere uneori mai voalat, alteori de-a dreptul intrinsec, dar mai ales destăinuindu-se cum percepe realitatea, în mod liric, o femeie trecând prin diverse situaţii.  
  
Am avut intenţia de a compila câteva recenzii asupra operei sale, fără nicio pretenţie cumulativă expunând ecoul ce a declanşat atenţia asupra poetei în câteva reviste ale vremii fiind încredinţat că poezia Angelei Nache Mamier nu se va pierde.  
  
Se observă astfel continuat, creat şi la noi un curent emoţional sensibil, intim, deschizător de drumuri nebănuite neumblate care reflecta realitatea fără exagerările deghizate ale epocii.  
  
Se analizează poetic şi desigur nostalgic starea de fapt a femeii, obligată să procreeze, să aibă grijă de copii, să muncească şi să înveţe cot la cot cu bărbatul menţinând concurenţa la standarde cât mai înalte, şi mai ales ... să placă dar şi să farmece masculul.  
  
Corelat despărţirea la care a ajuns reprezintă numai o formă de protest personal deşi dacă investighezi atent, acest caz reprezintă tot o fasonare a plictisului dezbinat al cuplului, însă culmea, a fost atât de înţelegătoare că a luat totul de la început, jucând rolul determinant de a face iarăşi, la nesfârşit copii.  
  
Această poftă, acest impuls sexual insaţiabil manifestat de partenerii ai oricărei specii reprezintă picătura de energie motrică a universului. De fapt creatorul a luat decizia corectă de a-i atribui numai femeii singura măsură protecţionistă prin care se asigură perpetuarea speciei. Bărbatul, cu excepţia căluţului de mare, se dovedeşte incapabil de acest lucru, circumvoluţiile creierului şi complexitatea naturii nu-i dau posibilitatea să desprindă alte înţelesuri şi trebuie să percepem că în definitiv stimulul corect şi de fapt al omenirii e asigurat de EA.  
  
Acţiunile ulterioare demonstrează că a avut curajul să depăşească pragul unei societăţi civile falimentare trecând de la poetizarea teoretică, derivată din idealism, la futurologia unui alt început concret luându-se numai după bătăile inimii.  
  
Un caz special îl constituie însăşi biografia Angelei Nache Mamier ... a renunţat la un moment dat de a mai scrie poeme, a plecat în Franţa creând un nou cuplu, şi-a cărat copii pe care i-a crescut de-a valma cu ai partenerului, iar când a încetat să mai fie o ‘'crescătoare'', terminându-şi rolul de continuator al speciei, a revenit la dragostea dintâi ... poezia!  
  
Astfel a demonstrat în maniera originală modul prin care femeia interpretează lumea deşi această lume iluzoriu de banală aparenţele sunt tranzitoriu de înşelătoare. 
  
Stănescu Aurel Avram 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Un caz special / Aurel Avram Stănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 372, Anul II, 07 ianuarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Aurel Avram Stănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Avram Stănescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!