CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  Un an nou, gânduri senine!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La început de an, mereu ne facem planuri, mereu ne despărţim, în mintea noastră, de tot ce a fost greu şi nedrept în anul ce s-a încheiat...Şi bine facem! O spun şi psihologii, şi preoţii, şi bunicii: o inimă bună, iertătoare, este cheia multora dintre împliniri şi a stării de bine, de sănătate, mentală şi trupească. 
  
Chiar dacă magia promisiunilor pe care ni le facem nu va dura mult, e un pas important să ne definim ţelurile. Nu e doar un joc, să punem pe hârtie...ce ne dorim! 
  
Pe o foaie A4, notăm, în cerculeţe sau pătrate sau floricele mari, 3-4-5 obiective “capitale”, ţintele pe termen lung, marile noastre dorinţe (o casă, o maşină, un partener de viaţă, o facultate, un salariu etc.). În cerculeţe mijlocii, 7-9-11 idealuri de realizat în ... câteva luni, săptamâni, care solicită un efort ... mediu (o ţinută aparte, un concediu, o bicicletă, un abonament la SPA ... ). Apoi, 10-12-15 cerculeţe mici, cu bucurii ... de-o zi, de câteva ceasuri (o petrecere în doi, un film bun, o vizită la cineva drag ... ). Urmează multe, multe punctuleţe, cu împliniri ... de-o clipă (un sărut, o vorbă de mângâiere, un zâmbet, o pauză de cafea ... ). 
  
E important să ne planificăm doar lucruri pozitive! Ele ne vor induce o stare de optimism, speranţă şi încredere. 
  
Suntem miloane de oameni pe lume. Nu trebuie să ne agăţăm, cu insistenţă, de oameni, locuri şi idei care nu merită efortul, nu ştiu să aprecieze ce le oferim. A te elibera de un lucru care te consumă, înseamnă a-ţi oferi, ţie, o şansă de a găsi fericitea, mulţumirea. 
  
Starea de echilibru e cea mai grea, dar şi cea mai frumoasă. Vă mărturisesc, din experienţa mea de viaţă, că aşa e. 
  
Am traversat, de-a lungul vieţii mele, munţi şi văi, creste şi hăuri, pentru a-mi găsi ... pacea interioară. 
  
Emoţional, ca al doilea copil, am râvnit dragostea totală a părinţilor ... şi am suferit. Când am dobândit-o, la cotele pe care le doream, D-zeu i-a luat de lângă noi. Ca adolescent, am visat dragostea, şi am plâns pentru ea. Când am avut-o, m-a sufocat. 
  
Profesional, mi-am dorit o un anume loc de muncă, şi l-am obţinut, prin concurs şi un efort susţinut. Am plâns mult acolo, în locul mult visat, pentru că mereu cineva îţi vâna postul. Mi-am dorit cel mai înalt grad de pregătire şi recunoaştere profesională ... şi am obţinut-o, dar acest efort m-a costat ... familia. Mi-am dorit o funcţie reprezentativă ... am avut-o, şi mi-am câştigat o serie de falşi prieteni. 
  
Timpul şi Dumnezeu nu mi-au înşelat niciodată aşteptările! 
  
Timpul mi-a adus o oarecare înţelepciune şi putere de selecţie. El mi-a cernut prieteniile şi mi-a oferit răgazul de a o lua mereu de la capăt, până am reuşit. 
  
D-zeu m-a ţinut de mână, în mari încercări, şi m-a purtat pe braţe, când am simţit că nu mai pot. Nu bat mătănii, nu-i îmbogăţesc pe preoţi, dar nu uit să-I mulţumesc pentru fiecare zi, în care văd soarele, pentru fiecare prieten adevărat şi pentru fiecare ... bulinuţă împlinită, de pe foaia mea A4, redactată la început de an. 
  
La mulţi ani! 
  
Timişoara, 02.2013 Corina-Lucia Costea 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Un an nou, gânduri senine! / Corina Lucia Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 733, Anul III, 02 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Corina Lucia Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Lucia Costea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!