CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  Un alt ţărm
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ieri am împlinit 44 de ani. Mulţi? Puţini? Destui cât să-mi ajungă. Am trăit vijelios aceste din urmă zile...Aceşti din urmă ani...  
 
“Când e ziua dumneavoastră?” mă sună joi, la telefon, executorul...cel însărcinat cu recuperarea banilor / cheltuielilor de judecată...”Aveti cu ce să chefuiţi?”  
 
Mă uitai cu îngrijorare instinctivă în portofel. Banii îmi ajungeau de pâine...câteva zile...şi de câteva pliculeţe de cafea...3 în 1, pentru cei care şi-ar fi amintit că...mai adaug un an la frumoasa vârstă pe care o am. Patru ani de procese...m-au secătuit! Dacă la prima instanţă, când am avut avocat o femeie, puteam să-mi recuperez acum cheltuielile, la a doua...”uitase” avocatul meu (bărbat) să pună chitanţa la dosar.  
 
“Fii convinsă că n-a uitat!” mă asigură un amic...”A făcut-o din solidaritate masculină!...sau din alte motive?!”  
 
Cine ştie? Clar e că s-au dus pe apa sâmbetei banii mei...  
 
Dar să lasăm tristeţea: primeam contravaloarea cheltuielilor de la primul proces! Fuga la CEC ... şi, cu lista în mână...la achitat restanţe / datorii / rate...Aş fi fost cu cheltuielile la zi, dar a trebuit să plătesc executorii. Nu-mi pare rău acum, că au făcut treabă bună.  
 
Când ai bani...se răspândeşte în aer un miros anume, care atrage toate “lipitorile”. Aşa m-am trezit şi eu la uşă cu oameni care mă uitaseră, dar brusc le-am revenit în memorie.  
 
E ziua mea, mi-am zis, am terminat „interminabilul proces de partaj”...să las supărările...la o cafea şi-o poveste. M-am străduit să fiu amabilă...deşi aveam un sentiment de inconfort...Mă sună şi sora mea, să luăm masa împreună, în oraş, noi două şi cumnatul meu.  
 
“Te duc eu!” se oferi unul dintre musafirii rămaşi mai la urmă.  
 
“Ok! Durează câteva minute să mă pregătesc!” îl asigurai. Şi aşa a fost.  
 
“Ţi-am închis geamurile...ca să fim eficienţi!”  
 
Am zâmbit, oarecum jenată...în dormitor lăsasem ceva debandadă de dimineaţă...Dar am plecat voioasă.  
 
Prânzul a fost minunat. Am savurat acea clipă de linişte...Am primit parfumul preferat, de la sora mea, şi o minunată begonie roşie de la cumnatul meu.  
 
Abia când m-am întors, am remarcat, cu stupoare, că amicul meu cel “harnic” la închis geamurile, plecase şi cu prima cutiuţă, roşie, cu bijuterii...La întoarcere, am vrut să-mi pun cerceii festivi la loc...dacă mai aveam unde!  
 
Ce tristeţe! Îl ştiu de ani buni...a fost de n ori în casa mea...L-am mai suspectat o dată pentru un inel cu piatra roşie, lăsat în baie...dar atunci fuseseră mai multe persoane în casă...Acum, doar noi doi! A luat cutia roşie...deşi erau mai multe...şi albastre, şi maro, şi arămii...Ca să ştiu “cât costă” un prieten...de criză!  
 
Seara m-a sunat T., venit din Germania. Am ieşit în oraş. Am făcut eforturi să par veselă...dar nu mi-a prea ieşit. L-am mâhnit...Azi am fost, la prânz, cu B., un fost elev de-al meu, informatician, cu care am rămas bună prietenă. De la el am primit o poşetă superbă, de colecţie. Mai greu o să-mi fie să găsesc nişte pantofi pe măsura eleganţei ei...  
 
Cu B. am sărbătorit şi ziua mea, dar şi încheierea cursului de IT (pentru care m-a meditat şi el, în particular). “Ceea ce oferi, ţi se întoarce!” îmi spuse comeseanul meu.  
 
Hmmmm...depinde! Ce i-oi fi oferit amicului cu bijuteriile, de s-o fi gândit, chiar de ziua mea, “să-mi poarte cerceii”?  
 
N-am înţeles!...cum n-am înţeles multe lucruri din viaţa mea...dar le-am dus...  
 
E seară. Mâine mai vin unchiul meu şi cu mătuşa...Mai am de răspuns la mailuri...câteva mesaje pe telefon...şi se încheie...o etapă din viaţa mea! Trece încă o aniversare.  
 
Am ajuns la un alt ţărm...  
 
Voi fi mai înţeleaptă de-acum?  
 
“Mai ai de lucrat la ... alegerile pe care le faci!” mă categorisi, din prima, Petrişor, psihologul musculos...cel care rupe net-ul cu “diagnosticările” lui “la fix”.  
 
Stau pe acest nou ţărm de viaţă...Briza e puternică...nu mă lasă să mă aplec...E ca şi cum mă ţine forţat dreaptă...  
 
„Capul sus! Nu ne văicărim, nu căutăm vinovaţi! Ne trebuie doar o soluţie viabilă! ” mă citează, imitându-mă, B.  
 
Eheee! Mă uit la el, cu nostalgie ... Aşa ziceam atunci! Acum stau ... pe acest nou ţărm ... în bătaia vântului.  
 
Timişoara, 31.03.2012 Corina-Lucia Costea  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Un alt ţărm / Corina Lucia Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 456, Anul II, 31 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Corina Lucia Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Lucia Costea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!