CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  umbră geamănă
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

în spaţiul îngust al încercărilor stăm eu şi geamăna umbră ridicând filele rupte ale prezentului.
mă întreabă răspicat ce am de gând.
încerc să o păcălesc evitând un răspuns banal sau aparent banal: aştept umbră geamănă aştept.
ridicarea fanionului întârzie pentru următoarea cursă gardurile sunt pregătite am obosit să alerg ca un cangur zăpăuc printre trăiri şi de multe ori mă gândesc tăcut la trecere la foşnetul ei şi apoi la aparenta linişte a sufletului.
spunea undeva că există un spital al sufletelor înainte de moartea lor şi transcederea în spirit.
poate că este camera curăţării, vindecării, nu ştiu ce este dincolo de frontiera ultimei respiraţii, de ultima notă a simfoniei inimii în care toba răsună atacă timpanele obosite.
o aud umbră, de câte ori îmi aştern pe perna principiilor bătăile mai repezi, mai stinse, iar mai repezi, iar mai stinse şi doare doare umbră geamănă.
până acum îţi spuneam umbră şi atât. am adăugat îngemănarea. până la urmă din acelaşi uter am ieşit doar că eu sunt din carne şi sânge şi oase şi alte prostii necesare mişcării iar tu, din încercări.
arătăm oare la fel? nu te văd. încerc să mi te închipui ca o piramidă crescândă, mereu crescândă. când şi când scazi - îmbătrânire sau înzidire?
umbră, tu cum mă vezi şi mai ales, cum vezi îngemănarea asta dintre noi?
tare mult aş vrea să-ţi aud glasul, să-ţi aud ecoul, să nu-mi mai intri tiptil sau brusc în memoria inimii şi de acolo să sari mereu ca un trup elastic pe sufletul meu, într-o perpetuuă săritură.
propun un joc, umbră geamănă: cel al podului de piatră care se sfarmă apoi, dacă nu-ţi va fi prea greu, îl vom reconstrui. vreau să văd cât de repede te mişti şi tu. de mine ştiu că nu am stare să lenevesc. tu, cu ochii tăi largi din încercări, cum aşterni punctele podului şi mai ales, cum aşterni piatra aceea a bucuriei... proiectul strigă la mine odată cu tine. da. am uitat că la mijloc de pod obligatoriu se aşterne piatra lunii într-o încercare (alta decât cea prinsă în alcătuirea ta) de a determina podul să uite fracturarea, când bătăile inimii universale cheamă fiinţa la veşnicele căutări întru iubire.
umbră geamănă, încercările tale se desprind din tine sau se alătură doar, ţie...  

 

Referinţă Bibliografică:
umbră geamănă / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1048, Anul III, 13 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!