Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENT
DE PROZĂ

CLASAMENT
SĂPTĂMÂNAL
DE PROZĂ


Home > Manuscris > Jurnal > Mobil |   


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 782 din 20 februarie 2013        Toate Articolele Autorului

Ultima oară...partea I
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

Dacă ar fi ştiut că îl vedea pentru ultima oară, probabil l-ar fi privit altfel, mai pătrunzător, poate. Dar...  

Maşina s-a oprit. El, pasagerul din dreapta, cu delicateţea-i caracteristică, a coborât din maşină, nu înainte de a saluta, de a-i spune Liei: La revedere! Pe mâine, iubita!  

A deschis uşa din spate şi, de pe banchetă, şi-a luat geanta văzându-şi de drum.  

Lia a pornit maşina şi s-a înscris în trafic, nemaigândindu-se la privirea iubitului său, ştergându-şi aproape, din minte, chipul său. Traficul era aglomerat, fiind ora în care, majoritatea oamenilor îşi încheiau programul de lucru şi se îndreaptau către propriile locuinţe. Aşadar, concentrarea Liei era acum dedicată traficului încărcat.  

Ajunsă acasă, încercă să rememoreze clipele petrecute alături de Paul şi-n sufletul său fericirea îşi oglindea raze puternice. Preţuia întotdeauna minutele petrecute alături de iubitul său, o încărcau de energie şi entuziasm. Simţea că el este omul sufletului său, bărbatul pe care-l aşteptase o viaţă şi pe care ancestralul i-l dăruise.
Uneori se certau, minute în şir, din cine ştie ce fleac, însă, se împăcau apoi şi-şi promiteau că nu-şi vor mai provoca suferinţă aşa, fără rost. Erau două suflete rebele, ce nu suportau să fie dominate de nimeni. Fiecare ţinea la propria libertate şi la propriile idei şi concepţii despre viaţă. Se tachinau, se ironizau ba chiar se chinuiau până la stropul de preaplin sufletesc. Urmau îmbrăţişări lungi şi se dăruiau sufleteşte şi trupeşte unul, celuilalt. Alungau toată acea tensiune acumulată, care-i ardea pe dinlăuntru şi trăiau intens zbaterea divină a dragostei, care-i mistuia cu fiecare clipă mai mult. Se iubeau nespus, erau ca două furtuni venite din lumi diferite dar care, cândva, s-au desprins din acelaşi nor. Îşi domoleau pasiunea în săruturi fierbinţi ce se rostogoleau, în cascadă, de pe buzele lor. Simţeau amândoi că s-au căutat îndelung şi că s-au găsit dincolo de cuvântul de început al iubirii.  

Adesea, Paul îi cuprindea obrajii cu palmele, o privea intens în ochi şi-o întreba: Lia, simţi cât de mult te iubesc? Realizezi cât de mult însemni, tu, pentru mine? Sigur ai o viziune clară asupra sentimentelor mele? Observi că suntem împreună un infinit de iubire?  

Ea aproba întotdeauna cu trupul său, pe care şi-l lipea, parcă, mai strâns de el şi se lăsa pradă mângâierilor lui mistuitoare...  

Referinţă Bibliografică:
Ultima oară...partea I / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 782, Anul III, 20 februarie 2013, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.
 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX DE ARTICOLE AUTOR

 
 
CLASAMENT
DE POEZIE

CLASAMENT
SĂPTĂMÂNAL
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!