Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENT
DE PROZĂ

CLASAMENT
SĂPTĂMÂNAL
DE PROZĂ


Home > Manuscris > Povestiri > Mobil |   


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 794 din 04 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Ultima oară...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Partea a 3-a  


În acea noapte, iubitul Liei, a primit un telefon de serviciu, în urma căruia trebuia să se prezinte la bază. Era solicitat pentru a îndeplini o misiune specială.  

Paul era ofiţer instructor al trupelor comando. Dincolo de viaţa discretă din planul social, existenţa sa era plină de pericol şi neprevăzut. Obişnuit să supravieţuiască în condiţii vitrege de viaţă, să meargă în misiuni dificile, era unul din cei mai buni soldaţi ai trupelor de elită, a cărui existenţă se derula mai mult sub presiunea evenimentelor din spatele cortinei unei ţări, a acţiunilor şi procedurilor specifice militarilor.  

Dacă avea clipe liniştite în viaţa sa, acelea erau clipele petrecute alături de Lia, femeia lângă care a descoperit farmecul iubirii, femeia lângă care a învăţat să zâmbească cu inima. Până s-o cunoască a vieţuit ca un lup singuratic, izolat. Lia i-a arătat că există şi o altă cale a vieţii, cea a iubirii, i-a arătat acel sublim despre care ştia, dar pe care nu-l simţise niciodată. Cunoştea doar supravieţuirea, legea junglei: cel puternic îl devorează pe cel slab. Aşa a fost pregătit fizic şi psihic, pentru că aceasta era menirea unui soldat. Iar un soldat nu-şi permite să fie sentimental.  

Aşadar, Paul a fost antrenat pentru o viaţă dură, era un animal de pradă cu instinctul de atac ascuţit permanent şi gata de luptă în fiecare clipă.  

Aflat în fruntea unui comandou de elită, destinat să îndeplinească acţiuni în cele mai greu imaginabile condiţii de supravieţuire, Paul era un bărbat puternic, un om al sacrificiului, cu braţe de oţel şi ochi de vultur.  

Lia nu putea accepta faptul că iubitul său, acel bărbat minunat, cu ochi căprui, pătrunzători, care reuşea de fiecare dată să o facă să se simtă cea mai iubită dintre pământene, să aibă o ocupaţie atât de periculoasă.  

Îl tachina, uneori, prin marea-i curiozitate:  

- Cum, aceste mâini care mi-au dăruit cele mai tulburătoare mângâieri, sunt experte în mânuirea armelor şi, aceste buze care mi-au dăruit cele mai ameţitoare săruturi, pot comanda acele misiuni de luptă periculoase ?  

În astfel de momente, Paul o strângea cu putere în braţe, aproape lăsând-o fără suflare, şoptindu-i:  

- Da, aşa este, dar nu vreau să vorbim despre asta! Nu vezi că atunci când sunt cu tine sunt un alt om? Este efectul iubirii noastre! Tu m-ai făcut mai bun, mai uman... Reţine aspectul acesta al personalităţii mele şi nu te mai strădui să pătrunzi în adâncimile sufletului meu! Te iubesc, atât de mult! Suntem suflete pereche, inseparabile, iubito! N-ar trebui să îţi faci astfel de gânduri. Sunt al tău trup şi suflet. Nu vreau să simt îndoială sau nesiguranţă în glasul tău, vis-a-vis de iubirea noastră!  

Tu eşti cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat în viaţă! Iubirea mea pentru tine nu are limite, aşa că nu pot s-o definesc sau să-i dau o dimensiune anume. Am nevoie de încrederea ta, aşa cum eu am încredere în tine. Ai încredere că ceea ce fac eu în timpul serviciului meu, nu periclitează relaţia noastră, iubirea noastră... Din contră, dragostea ta îmi dă puterea şi încrederea de care am atâta nevoie pentru a trece prin atâtea situaţii dificile. Şi simt o iubire imensă, ce ţi-o dăruiesc pentru vecie, acel elixir dătător de viaţă! Ştii ce sentiment înălţător trăiesc când mă ştiu iubit de tine? Trăiesc o stare care frizează cu abstractul, dar atât de reală! Crede-mă iubito, te iubesc dincolo de limite, dincolo de firesc! Ştiu că eşti îngrijorată de câte ori plec şi că ai vrea să afli cât mai mult despre activităţile mele profesionale pentru a-ţi găsi liniştea interioară, dar nu-ţi pot vorbi despre asemenea lucruri. Nu vreau să te simţi exclusă sau rănită de tăcerea mea.  

Chiar dacă se sufoca de dorinţa de a afla mai mult despre viaţa secretă a iubitului său, Lia renunţa la un moment dat şi se dedica în întregime clipelor petrecute cu el. Uneori se contraziceau minute în şir, datorită încăpăţânării sale, dorinţei de a afla mai mult, iar Paul pleca supărat, numai să nu fie nevoit să recurgă la acel sânge rece pe care a fost instruit să-l simtă la nevoie.  

Permanent în gardă, oricând pregătit să lichideze un eventual pericol, era omul care nu beneficia de cine ştie ce ipostaze vremelnice, de noroc, providenţă, hazard...  

Obişnuia, de fiecare dată când pleca în acţiuni specifice, să-şi ia iubita în braţe şi să-i spună cât de mult o iubeşte, cât de nebun l-ar considera ea, dacă ar şti până unde îndrăzneşte să viseze cu iubirea lor.  

Departe fiind, o avea permanent în gând pe Lia... iubirea ei era talismanul lui...  

În timpul misiunilor, imaginea Liei se ştergea din minte; erau zile, săptămâni întregi în care nu mai putea comunica cu ea. Iar atunci, în pauzele dintre exerciţiile de antrenament, nota în jurnalul său, tot ce ar fi vrut să-i spună iubitei sale. Ştia că atunci când se vor reîntâlni îi va citi acele note, ca să nu se mai îndoiască de iubirea lui, să nu-i mai reproşeze că pune munca mai presus de ea, în ierarhia inimii.  

Ocupaţia sa, asemeni oricărui soldat, era însăşi credinţa sa, care rămânea neştirbită până la moarte, chiar dacă, la un moment dat ieşea din sfera activităţilor curente. Era o lege nescrisă, despre care nu se discută, dar care-i este scrisă în palme, cu litere nevăzute, oricărui soldat.  

Trebuia să accepte acel camuflaj al vieţii, aspectul acela de cameleon specific luptătorilor, celor ce-şi apărau ţara. Fiindcă atunci când pleca în misiune, trăia momente pline de tensiune, de risc şi de neprevăzut...  

În mintea sa, primau măsurile extreme, la care era nevoit să apeleze în situaţii extrem de dificile şi de periculoase, pe care era antrenat să le suporte cu stoicism.  

Acesta era Paul în complexitatea existenţei sale...  

Referinţă Bibliografică:
Ultima oară... / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 794, Anul III, 04 martie 2013, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.
 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX DE ARTICOLE AUTOR

 
 
CLASAMENT
DE POEZIE

CLASAMENT
SĂPTĂMÂNAL
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!